Előfizetés
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Gyalogosok és a kerékpárosok vették birtokba a pesti alsó rakpartot

Pénteken jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal, hogy a Budapest Restart programnak megfelelően hétvégére átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a gépjárműforgalom elől lezárt pesti alsó rakpartot. Hangsúlyozták azonban, hogy a rakpart használata során az általános koronavírus szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani. A közúti forgalmat a rakparton szombat hajnalban 2-3 óra körül zárják le, míg a feloldás vasárnap 23 óra környékén várható. Képgaléria.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.05.16. 18:05
Fotó: ALBERTO PIZZOLI / AFP

A leghíresebb templomra is ráfér a takarítás

Kihasználják az egyelőre még érvényben lévő korlátozásokat és a vatikáni Szent Péter bazilikát alaposan csíramentesítik, különös tekintettel a templom hívek által leginkább látogatott részeire. Olaszországban fokozatosan megkezdték az újranyitást, ami azért is nagyon átgondolandó, mert azóta megugrott az új fertőzöttek száma a vírus által egyébként is legjobban sújtott európai országban.

Szerző

Megosztás
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Ilyen egy zarándoklat zarándokok nélkül

A portugáliai Fátima városában 1917-ben három pásztorgyermeknek több alkalommal is megjelent a Szűzanya, az utolsó jelenést becslésektől függően 30-70 000 ember is láthatta. A város azóta híres búcsújáró hely, minden év május 13-án - az első jelenés időpontjában - zarándokok százezrei lepik el, ám az idei más volt. A járványügyi intézkedések hozta távolságtartás miatt csak néhány tucat ember láthatta, ahogy Mária szobrát kihozzák a katedrálisból és a tömeges áhítat helyett csendes imádkozással emlékeztek meg a csodákról.

Szerző

Megosztás