Előfizetés

Felborult egy tűzoltóautó, négyen megsérültek Hajdúhadházon (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.19. 17:50

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Egy súlyos sérültet mentőhelikopter szállított el a helyszínről.
Négy tűzoltó megsérült kedden délután, amikor felborult egy megkülönböztető jelzést használó, káresethez vonuló tűzoltóautó Hajdúböszörmény és Hajdúhadház között a 3507-es úton - erősítette meg az MTI értesülését a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az esetről ennyit közölt, hogy az említett útszakaszon eddig tisztázatlan körülmények között felborult egy teherkocsi. A rendőrségi tájékoztató szerint a balesetben ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek. Egy súlyos sérültet mentőhelikopter szállított el a helyszínről.  

Vadászfegyverből kilőtt lövedék ölt meg egy férfit Újfehértón

MTI
Publikálás dátuma
2020.05.19. 17:23
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik.
Vadászfegyverből kilőtt lövedék okozta egy férfi halálát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón - közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője. Szilágyi László a közleményben azt írta: az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a férfit pénteken kora este, családi házának udvarán találta el egy ismeretlen lőfegyverből kilőtt lövedék. A lapockáján megsérült áldozatot kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól mintegy két kilométerre adtak le "úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban" - ismertette a szóvivő. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság. 

Vádat emeltek a férfi ellen, aki teának álcázva hozatott kábítószert Afrikából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.19. 14:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott postahivatalokban vette át a csomagokat, amelyek légi úton érkeztek Magyarországra.
A szomáliai férfi a postát használta eszközül a katlevél (Catha edulis) Magyarországra hozatalához, a hatóságok azonban lefülelték; a Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és kiutasítást indítványozva vádat emelt ellene. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint egy negyvenhárom éves szomáliai férfi – aki osztrák állampolgársággal rendelkezett – 2016. márciusától 2017. februárjáig, ismeretlenül maradt bűntársaival együttműködve rendszeresen, jelentős mennyiségben rendelt meg és hozatott be postai küldeményként Magyarországra khatlevél-szállítmányokat különböző afrikai országokból, különösen Etiópiából és Angolából. A vádlott magyarországi postahivatalokban vette át a csomagokat, amelyek légi úton érkeztek az országba, és azokon többször a tea, természetes tea felirat szerepelt. A férfi szert tett egy hamis finn útlevélre is, amellyel további szállítmányokat akart álnéven átvenni, azonban időközben a rendőrség azonosította őt és elfogta, az utolsó csomagjait pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal foglalta le Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt, és letöltendő fegyházbüntetésre ítélést és kiutasítást indítványozott.