Előfizetés

Egy hónapja nem találják a Debrecenben eltűnt 14 éves lányt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 08:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fülöp Tímeát egyelőre a rendőrök is hiába keresik, ezért a lakossághoz fordultak.
Fényképes körözést adott ki a Debreceni Rendőrkapitányság egy helyi kamaszlány eltűnése miatt: Fülöp Tímea április 22-én ment el otthonról, és azóta sem adott életjelet magáról – mint a police.hu írja, a „felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.”  A rendőrség ezért most a lakosság segítségét is kéri Tímea megtaláláshoz.
Kérik, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen személyesen a helyi kapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Két nap alatt négy helyről akart lopni egy ittas nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.20. 20:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy iskolában a kiskorú diákok tanáraik segítségével tartóztatták fel őt.
A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki két nap leforgása alatt négy helyszínen, többek között egy iskola öltözőjéből vett el értéktárgyakat és az sem zavarta, ha tetten érték - írja az ügyészség. A vádirat szerint a nő ittasan követte el mindezt. Elsőként 2018 januárjában egy délután tanítási időben bement a helyi gimnáziumba, ahol az öltözőből különböző értéktárgyakat és készpénzt szedett össze, majd távozni akart. A gyerekek azonban éppen visszaértek a tornaóráról az öltözőbe, észrevették őt, és megpróbálták feltartóztatni.
A nő az egyik útját álló gyermeket a hajánál fogva rángatni kezdte, de osztálytársai védelmére keltek, majd tanáraik segítségével visszatartották az elkövetőt.

Még ugyanezen a napon éjszaka a nő befeszítette egy családi ház kerítésének kiskapuját, és a ház bejárati ajtaját is feszegetni kezdte. Az ott lakó azonban rászólt, mire a nő elmenekült.
Másnap délben a helyi temetőben portyázó elkövető egy kerékpáron hagyott táskát lopott el benne pár ezer forinttal, egy kisértékű telefonnal és okmányokkal, miközben a táska gazdája éppen egy sírt gondozott.

Ezt követően mindössze két órával bemászott egy családi házas ingatlanra, felfeszítette a garázst, ott több tárgyat összekészített, majd egy létra segítségével befeszítette a ház fürdőszobájának ablakát és oda is bemászott. A házból ékszereket, valamint egyéb értéktárgyakat vett magához, de ismét tetten érték, és a ház tulajdonosa feltartóztatta. A Nagykátai Járási Ügyészség többrendbeli lopás és a kiskorú sértettel szemben kifejtett magatartása miatt rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a nő ellen.

Több száz négyzetméternyi vörösréz burkolatot loptak el a seregélyesi kastély tetejéről - Videón a rajtaütés

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.20. 17:10

Fotó: police.hu
A rendőrség eddig hét embert hallgatott ki az ügyben, de még két férfit keresnek.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2020. április 27-én, feljelentés alapján nyomozást rendelt el jelentős értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt. A bejelentő szerint a Seregélyesen található Zichy-Hadik kastély tetejéről a vörösréz burkolatot több száz négyzetméteren lelopták - írja a police.hu. A nyomozók a környék kameráinak felvételei és tanúkihallgatások alapján azonosították a feltételezett elkövetői kört. Az eljárásban kiderült, hogy a megszerzett vörösréz elemek értékesítésében kik, milyen módon működtek közre, és az üzletet hol bonyolították le. A rendőrök beszerezték az eladás helyszínén készült kamerafelvételeket is. Ezt követően, 2020. május 19-én hajnalban, összehangolt bűnügyi akció keretében a Székesfehérvári, a Dunaújvárosi, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység munkatársaival együtt 
16 helyszínről három férfit és négy nőt fogtak el, majd állítottak elő.

A rendőrök házkutatást tartottak a bűnelkövetők otthonaiban, ahol mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket foglaltak le. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a 24 éves D. Dávidot, a szintén 24 éves R. Rolandot jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Továbbá orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 44 éves O. L. Szilviát, a 23 éves R. Sz. Klaudiát, a 23 éves R. Elvirát, a 24 éves K. Dalmát és a 28 éves O. A. Mihályt, akik szabadlábon védekezhetnek a büntetőeljárás alatt. A nyomozók a 25 éves H. Roland és a 22 éves R. Márk ellen elfogatóparancsot adtak ki, őket továbbra is keresik.