Előfizetés

Füstbe ment drogbiznisz: kisebb hadsereg csapott le a Pest megyei terjesztőre és vevőire (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 10:52

Fotó: TEK/ Police Hungary /Yotube
A házkutatások során dizájnerdrogokat, több százezer forintot és 72 lőszert is találtak a rendőrök.
Több hónapig nyomozott a rendőrség az egész Pest megyében aktív drogterjesztő után, mire május 20-án egy összehangolt akció keretében az ügy összes gyanúsítottját elkapták.  
A műveletben negyvenkét rendőr és a TEK kommandósai vettek részt: szerda hajnalban hét helyszínen, köztük Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben hajtottak végre rajtaütést, összesen 14 rendőrautó bevetésével.
Az ügy központi gyanúsítottja egy 48 éves kerepesti férfi, a  kilenc többi érintett tőle vásárolt rendszeresen dizájnerdrogokat a nyomozók szerint. A kerepesi gyanúsított „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta - akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi gyanúsított bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik -  az illegális üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.
A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.  
Az feltételezett díler r gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, a további eljárást vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt (police.hu)

Egy hónapja nem találják a Debrecenben eltűnt 14 éves lányt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 08:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fülöp Tímeát egyelőre a rendőrök is hiába keresik, ezért a lakossághoz fordultak.
Fényképes körözést adott ki a Debreceni Rendőrkapitányság egy helyi kamaszlány eltűnése miatt: Fülöp Tímea április 22-én ment el otthonról, és azóta sem adott életjelet magáról – mint a police.hu írja, a „felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.”  A rendőrség ezért most a lakosság segítségét is kéri Tímea megtaláláshoz.
Kérik, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen személyesen a helyi kapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Két nap alatt négy helyről akart lopni egy ittas nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.20. 20:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy iskolában a kiskorú diákok tanáraik segítségével tartóztatták fel őt.
A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki két nap leforgása alatt négy helyszínen, többek között egy iskola öltözőjéből vett el értéktárgyakat és az sem zavarta, ha tetten érték - írja az ügyészség. A vádirat szerint a nő ittasan követte el mindezt. Elsőként 2018 januárjában egy délután tanítási időben bement a helyi gimnáziumba, ahol az öltözőből különböző értéktárgyakat és készpénzt szedett össze, majd távozni akart. A gyerekek azonban éppen visszaértek a tornaóráról az öltözőbe, észrevették őt, és megpróbálták feltartóztatni.
A nő az egyik útját álló gyermeket a hajánál fogva rángatni kezdte, de osztálytársai védelmére keltek, majd tanáraik segítségével visszatartották az elkövetőt.

Még ugyanezen a napon éjszaka a nő befeszítette egy családi ház kerítésének kiskapuját, és a ház bejárati ajtaját is feszegetni kezdte. Az ott lakó azonban rászólt, mire a nő elmenekült.
Másnap délben a helyi temetőben portyázó elkövető egy kerékpáron hagyott táskát lopott el benne pár ezer forinttal, egy kisértékű telefonnal és okmányokkal, miközben a táska gazdája éppen egy sírt gondozott.

Ezt követően mindössze két órával bemászott egy családi házas ingatlanra, felfeszítette a garázst, ott több tárgyat összekészített, majd egy létra segítségével befeszítette a ház fürdőszobájának ablakát és oda is bemászott. A házból ékszereket, valamint egyéb értéktárgyakat vett magához, de ismét tetten érték, és a ház tulajdonosa feltartóztatta. A Nagykátai Járási Ügyészség többrendbeli lopás és a kiskorú sértettel szemben kifejtett magatartása miatt rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a nő ellen.