Egy éve bujkált a hatóságok elől, Dombrádon fogták el az ötszörösen körözött férfit (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.22. 10:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy, a házban kialakított rejtekhelyen húzta meg magát. A rendőrök előállították és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
A rendőrök csütörtökön, dombrádi tartózkodási helyén elfogták S. Bélát. A 23 éves gyomaendrődi férfi ellen öt elfogatóparancs volt érvényben, amelyeket az illetékes bíróságok korábban elkövetett bűncselekmények és szabálysértések miatt rendeltek el – írja a police.hu. A férfi a hatóság elől közel egy éve bujkált, a dombrádi házban is elrejtőzött egy erre kialakított rejtekhelyen. Az egyenruhások biztosan tudták, hogy a körözött férfi ott húzta meg magát, ezért felszólították arra, hogy önként jöjjön elő, aminek eleget tett. A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrőrsre előállították és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Szerző

Elfogták a Deák téri késelés feltételezett tettesét

Publikálás dátuma
2020.05.22. 10:06

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Két ember meghalt a péntek hajnali verekedésben.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kora reggel közölte honlapján, hogy megöltek két férfit egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban. A rendőrség péntek kora délelőtt bejelentette: az életvédelmi osztály munkatársai elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. Az eddigi adatok szerint két társaság verekedett össze. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak. A járőrök hat embert állítottak elő, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az ügy részleteiről a rendőrség a nap folyamán sajtótájékoztatón számol be. 
Frissítve: 2020.05.22. 12:08

Balesetet okozott egy ittas férfi Budapesten, majd elütötte és 55 méteren át vitte a motorháztetőn a vétlen sofőrt

Publikálás dátuma
2020.05.22. 08:22

Fotó: police.hu
A vétkes autós felkapta a rendszámtáblát, és megpróbálta elhagyni a helyszínt. Előállították a rendőrök.
Baleset történt kedd este Budapesten, a XX. kerület Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében: egy 68 éves férfi Mercédeszével nem adta meg az elsőbbséget egy Nissannak, melyet egy nő vezetett. Az ütközés következtében a Nissan áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol szemből, egy szabályosan közlekedő autó érkezett. A szemből érkező autó sofőrje, az ütközés elkerülése érdekében a kormányt jobb oldalra rántotta és az útpadkának ütközött – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a padkának ütközött autó vezetője kiszállt és a balesetet okozó Mercedes sofőrjéhez ment, aki ekkora már szintén kiszállt a járműből. A vétkes sofőr felvette az úttestről a Mercedes rendszámtábláját, majd beszállt az autójába és az előtte álló férfit elütve próbálta elhagyni a helyszínt. A vétlen férfi ettől a motorháztetőre esett, akit a menekülő sofőr 55 méteren át vitt magával a motorháztetőn. Az elütött férfi – aki könnyű sérüléseket szenvedett – mindvégig erősen kapaszkodott a Mercedes motorháztetőjébe és csak lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem történt tragédia. A balesethez riasztott rendőrök az erősen ittas 68 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását. A férfi vezetői engedélyét elvette a rendőrség.
Szerző