verekedés;késelés;emberölés;Deák tér;

2020-05-22 15:36:59

Deák téri kettős gyilkosság - Két "rendőrségi múlttal rendelkező" budapesti társaság csapott össze

A feltételezett elkövető épp most töltötte be 18. életévét, két férfit késelt halálra.

Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert - közölte Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitány Életvédelmi Osztályának vezetője.

- Ez egy elég brutális történet - jegyezte meg az alezredes.    

Elmondása szerint két budapesti társaságról van szó. Nem ismerték egymást, más okból voltak a helyszínen. Az indítékokról még nem tudni, de folyik a nyomozás, jelen pillanatban is folynak a kihallgatások.

Az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, azt a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit később elfogták, egyébként csütörtök éjszaka ő ünnepelte a 18. születésnapját.   

A gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják, mivel tudták, hogy az elkövetőnél kés van. Pár órával korábban ők adták azt neki.

A helyszínen volt három lány is, ők a két tábort próbálták szétválasztani. A rendőrség jelenleg a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján vizsgálja azt hogy kinek mi volt a szerepe a verekedésben.

A BRFK péntek délután tartott sajtótájékoztatót az V. kerületi késelés részleteiről. Pénteken hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak. 

A Budapesti Rendőrfőkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség még kora délelőtt bejelentette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták.

A BRFK a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.

(Az Index nyomán.)