Előfizetés

Deák téri kettős gyilkosság - Két "rendőrségi múlttal rendelkező" budapesti társaság csapott össze

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.22. 15:36

Fotó: police.hu
A feltételezett elkövető épp most töltötte be 18. életévét, két férfit késelt halálra.
Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert - közölte Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitány Életvédelmi Osztályának vezetője. - Ez egy elég brutális történet - jegyezte meg az alezredes.    
Elmondása szerint két budapesti társaságról van szó. Nem ismerték egymást, más okból voltak a helyszínen. Az indítékokról még nem tudni, de folyik a nyomozás, jelen pillanatban is folynak a kihallgatások.
Az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, azt a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit később elfogták, egyébként csütörtök éjszaka ő ünnepelte a 18. születésnapját.   
A verekedésben tízen vettek részt, 16 és 23 év közötti férfiak, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is. Főleg kábítószerrel visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekről van szó.

A gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják, mivel tudták, hogy az elkövetőnél kés van. Pár órával korábban ők adták azt neki. A helyszínen volt három lány is, ők a két tábort próbálták szétválasztani. A rendőrség jelenleg a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján vizsgálja azt hogy kinek mi volt a szerepe a verekedésben.
A BRFK péntek délután tartott sajtótájékoztatót az V. kerületi késelés részleteiről. Pénteken hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak.  A Budapesti Rendőrfőkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség még kora délelőtt bejelentette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. A BRFK a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.
(Az Index nyomán.)

Közmunkára ítéltek két férfit Békéscsabán rémhírterjesztés miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.22. 11:11
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A vádirat szerint a két férfi rendszeresen jelentetett meg nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében.
A Békéscsabai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt bíróság elé állított egy 32 éves békéscsabai és egy 34 éves battonyai férfit, akik 2020 februárjában a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi portálon – írja az ügyészség. A két férfi ismerte egymást, különböző weboldalakon rendszeresen megjelentettek nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében. A fiatalabb férfi 2020. február 2-án Békéscsabáról egy weboldalon a köznyugalom megzavarására alkalmas, közveszéllyel járó esemény bekövetkezéséről szóló, különböző hírekből származó cikkrészletek és fényképfelvételek összeszerkesztésével létrehozott, valótlan tartalmat tett közzé. Az írás szerint Magyarországon koronavírussal fertőzött, lázas betegeket találtak Ferihegyen, akiket izolációs ruhába öltözött egészségügyi dolgozók vittek el és helyeztek karanténba. A férfi ugyanezen a napon a legnagyobb közösségi portál egyik csoportjában megosztotta a cikket. Idősebb társa, aki ennek az oldalnak adminisztrátora, a bejegyzést a valótlan tartalma ellenére nem törölte, ezért az hozzáférhetővé vált a csoport tagjainak. A Békéscsabai Járási Ügyészség a két férfit 2020. május 21-én bíróság elé állította. A bíróság közveszéllyel fenyegetés bűntettében találta bűnösnek őket. A 32 éves békéscsabai férfit 250 óra, míg társát 150 óra közérdekű munkára ítélte. A döntést a terheltek és az ügyészség is tudomásul vette.  

Fülön szúrta áldozatát egy férfi Bakonyszombathelyen, vádat emeltek ellene

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.22. 11:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott és társa előzetes szóváltást követően támadt a sértettre és annak testvérére.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Bakonyszombathelyen, 2019. augusztus 31-én, 18 órakor, előzetes szóváltást követően a fülén keresztül megszúrta a sértettet. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint 2019. augusztus 31-én este a férfi egy társával Bakonyszombathelyen, az utcán előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és annak testvérére. Köztük lökdösődés alakult ki, majd a vádlott egyszer, késsel a bal fültájékán megszúrta a sértettet. Ezt követően a vádlott a társával együtt elmenekült a helyszínről és elrejtőzött a kukoricaföldön, a sértett pedig percekkel a szúrás után összeesett, életét a helyszínre kiérkező mentőorvos mentette meg. A sértettnek a szúrás következtében a baloldali fülkagylón áthatoló, az I. és II. nyakcsigolya törését is eredményező nyaktáji szúrt, 2 hónap alatt gyógyuló sérülése keletkezett. A késsel a nyaktájékot ért közepes erejű szúrás a nyaki nagy verőér sértésének reális lehetősége miatt alkalmas volt emberélet kioltására is. A vádlottal emberölés bűntettének kísérlete, míg társával szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkora törvényszék öt év börtönbüntetésre ítélje, valamint négy évre utasítsa ki Magyarország területéről, valamint a letartóztatását tartsa fenn. Garázda társával szemben a bűncselekmény beismerése esetén az ügyészség 200 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.