Vizsgálatot rendeltek el a fiatalon elhunyt esztergomi családanya ügyében, akit édesanyja szerint több kórház sem akart fogadni

Publikálás dátuma
2020.05.23. 20:36

Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala / Facebook
Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte az ATV Híradó megkeresésére.
Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében – írja a Facebook-oldalán az ATV Híradó. Az esetről elsőként Bangóné Borbély Ildikó számolt be. Az MSZP országgyűlési képviselője nemrég videóban emlékezett meg az esztergomi nőről, akit édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt. Hozzátették: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.
Szerző
Témák
Emmi vizsgálat

Ötös lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

Publikálás dátuma
2020.05.23. 20:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 2 (kettő) 23 (huszonhárom) 29 (huszonkilenc) 62 (hatvankettő) 87 (nyolcvanhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 34 darab, nyereményük egyenként 1.337.355 forint; 3 találatos szelvény 2539 darab, nyereményük egyenként 19.465 forint; 2 találatos szelvény 68.630 darab, nyereményük egyenként 1870 forint. Joker: 671376
Szerző

Egymilliárdért kap új tornacsarnokot és külsőt a sarkadi általános iskola

Publikálás dátuma
2020.05.23. 19:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy 200 négyzetméteres tornaterem helyére épül óriási sportkomplexum, amit nem csak a diákok használhatnak.
Összesen nettó 994 millió forintért épül iskolai tornacsarnok Sarkadon, és újítják fel a helyi Kossuth Lajos Általános iskola épületét is. A beruházás uniós pénzből, az EFOP-pályázati forrásából valósult meg – derül ki a közbeszerzési értesítőből. Az építési pályázatot tavaly augusztusban hirdette meg a Gyulai Tankerületi központ a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola területére, és az sem jelentett gondot, hogy a tender nyertese, a Dél-Konstrukt Zrt. a becsült értéknél 304 millió forintért drágábban vállalta a munkát.
Igaz, a csarnoképítés régi terv volt már Sarkadon: a (csalás miatt 2015-ben még alpolgármesterként jogerősen elítélt) fideszes polgármester Mokán István három éve a település több évtizedes álmaként jellemezte a beruházást, és Kovács Gyula fideszes országgyűlési képviselővel együtt ismertették annak terveit, a hír6.hu cikke szerint.   A Dél- Konstrukt két beruházást is vállalt: a szerződés értelmében egy éven belül tetőtől aljzatig felújítja, új villamossági hálózattal és vizesblokkokkal látja el az iskola régi épületét, és felhúz egy 1305 négyzetméteres tornacsarnokot is, akadálymentesített öltözővel és parkolóval. A sarkadi iskolások így egy óriási sportkomplexumot kapnak a korábbi 205 négyzetméteres tornatermük helyett, bár a csarnokot nem csak ők, hanem valamennyi sarkadi használhatná a tervek szerint.
Nem mellékes részlet, hogy a tenderen hárman indultak – közülük ketten nyújtottak be értékelhető pályázatot, és a nyertes Dél-Konstrukt még a 994 milliós ajánlatával is olcsóbban vállalta a munkát, mint a gyulai székhelyű Futizo Kft., ami 1,019 milliárdot kért volna az iskolai beruházásért. 
A vesztes pályázó ugyanakkor más szempontból is érdekes lehet: a helyi pályázatokon rendszeresen taroló – az Átlátszó által "gyulai Közgépnek" is nevezett – Futizo tulajdonosa a Piskolty Tibor és Piskolty Mária testvérpár. Az Opten nyilvántartása szerint 2008-ban pár hónapig Piskolty Tibor ügyvezető volt a vállalkozásban, az All-Ready Kft-ben, ami most a sarkadi iskolafejlesztési beruházást is lebonyolította.  Az All-Ready egyik jelenlegi vezetője, Beleznai Róbert  így egy ideig  párhuzamosan volt ügyvezető a lebonyolító cégben Piskolty Tiborral. Beleznai ugyanakkor  máskor is találkozhatott Piskoltyval, hiszen 2011-ben pont azon a napon lépett be tagként egy hulladékkezelő cégbe (Flex Bentonit), amikor a Futizo Kft. kivált abból.
Szerző
Frissítve: 2020.05.23. 22:12