Elfogták a szegedi fegyveres rablót (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.23. 20:30

Fotó: police.hu
A gyanúsított szombaton egy virágboltban, két nappal korábban pedig egy postán követelt pénzt. Az 51 éves férfit őrizetbe vették.
Az elkövetéstől számított egy órán belül elfogták a Csongrád megyei rendőrök azt az 51 éves szegedi férfit, aki egy virágboltot rabolt ki, és korábban egy postánál is próbálkozott a Tisza parti városban – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfi szombaton, pár perccel 14 óra után egy fegyverrel ment be az egyik szegedi virágboltba. Pénzt követelt és miután azt megkapta, elmenekült a helyszínről. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Rendőrkapitánysággal közösen a bejelentéstől számított egy órán belül azonosította, majd a közelben elfogta az 51 éves helybeli férfit. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy két nappal korábban a férfi próbálta meg kirabolni a Csongrádi sugárúton lévő postát is. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatás során lefoglalták az elkövetéskor használt lőfegyvert, valamint a ruházatot. Fegyveresen elkövetett rablás és lőfegyverrel visszaélés miattak indított eljárást a férfi ellen, akit őrizetbe vettek. 
Szerző

Őrizetben a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottja

Publikálás dátuma
2020.05.23. 15:59
Vezetőszáron viszik a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: police.hu
A 18 éves férfi bandák utcai összecsapásában késelhette halálra két riválisát. Az ügyészség és a rendőrség a gyanúsított és segítőinek letartóztatását kéri.
Őrizetbe került a 18 éves Cs. Krisztián, aki a BRFK szerint május 22-ére virradó éjszaka halálra szúrta két kortársát, egy 16 és egy 21 éves fiatalt az V. kerületi Deák téren - írja a police.hu. A kettős gyilkosság ügyéről a Népszava is beszámolt: két banda összecsapása vezetett vérontáshoz, a tömegverekedésben résztvevő tíz fiatalt pedig jól ismerte a hatóság – túlnyomó többségüknek már korábban is volt rendőrségi ügye, kábítószer-fogyasztás vagy garázdaság miatt. A két csapat nem ismerte egymást, csak véletlenül keveredtek egymás mellé a kérdéses éjszakán: Cs. Krisztián éppen csütörtökön, a gyilkosság előtti órákban ünnepelte felnőtté válását, de születésnapos volt a 16 éves áldozat is.
A nyomozók rövid időn belül a Nyugati téren fogták el a bűnügy fő gyanúsítottját, és a gyilkosságok helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták a véres kést is. 
Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe. A verekedők közül összesen 9 embert állítottak elő, közülük pedig két 19 éves férfinek kell csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt felelnie. Az már a Fővárosi Főügyészség szombati közleményéből derült ki, hogy 
egyikük azután is rugdosta a Cs. Krisztián által megszúrt egyik fiatalt, hogy az már a földön feküdt, társa pedig „támogatólag volt jelen” a vérontásnál.

Az ügyészség és a rendőrség egyaránt feltételezett gyilkos és segítőinek letartóztatását kéri az ügyben eljáró bíróságtól.
Szerző
Frissítve: 2020.05.23. 16:03

Élőben közvetítette egy csengődi férfi, ahogy hatéves fia kilométereket vezet

Publikálás dátuma
2020.05.23. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrökhöz is eljutott a videó, nem tapsoltak a teljesítményhez.
Feljelentette valaki, így került a csengődi rendőrök látókörébe a 37 éves helyi férfi, aki kétszer is engedte, hogy hatéves fia vezesse autóját Csengőd külterületén, egy jelöletlen földúton. Az apa tett is azért, hogy bizonyítékot szolgáltasson maga ellen: mindkét alkalommal élő netes videóközvetítést tartott. Így többen láthatták, amint a gyerek közel két kilométeren át kormányozza az autót, bár a rendőrség szerint a fiú koránál fogva is alkalmatlan a biztonságos vezetésre.
Az ügyben járművezetés tiltott átengedése miatt indult eljárás, a férfi szabadlábon védekezhetett. Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a napokban lezárták a nyomozást, vagyis hamarosan vádat emelhetnek a történtek miatt (police.hu)
Szerző