Előfizetés

Nem sokáig örülhetett: két órán belül kattant a bilincs a kaposvári trafikrabló kezén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.24. 09:34

Fotó: police.hu
A helyi férfi egy késsel a kezében követelte a bevételt az egyik dohányboltban, majd miután megkapta a pénzt, elmenekült.
A nyomozás adatai alapján 2020. május 23-án 16 órakor ismeretlen tettes kirabolt egy kaposvári dohányboltot. Az elkövető késsel fenyegette meg az eladót és a bevétel átadására szólította fel, majd több mint százezer forinttal a zsebében elmenekült - írja honlapján a rendőrség. A rendőrök a helyszínen végzett adatgyűjtés során, a térfigyelő- és biztonsági kamerák felvételeit felhasználva azonosították a feltételezett elkövetőt és a társát, akivel együtt szervezték meg a bűncselekményt. Az egyenruhások a két helyi férfit két órán belül elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A 20 éves fiatalnál tartott házkutatás során a pénz nagy részét és a kést is megtalálták. A nyomozók C. Dánielt és a 35 éves H. Andrást felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Egy babakocsit toló nő nyakából tépte ki a nyakláncot Gyula a XIX. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.24. 09:05

Fotó: police.hu
Egy órával később Ferencvárosban ugyanezzel a módszerrel próbálkozott.
Egy férfi 2020. május 21-én délelőtt Budapesten a XIX. kerületi Deák Ferenc utcában egy babakocsit toló anyuka nyakából kitépte a nyakláncát. A támadás következtében az édesanya a babakocsira esett, ami felborult, és a kisgyerek kiesett a kocsiból. Az esés következtében az anya és gyermeke is megsérült - írja a police.hu. A nő segítségére sietett egy szemtanú, ezért a támadó elszaladt, eldobta a láncot, beszállt társa kocsijába, majd elmenekültek. A két férfi egy órával később a IX. kerületben, a Határ úti villamosmegállóban próbált meg hasonló módszerrel megszerezni egy nyakláncot. A villamosra szállt fel egy nő, amikor egyikük az ő nyakláncát is letépte. A nő a támadást követően megnyomta a jármű vészjelzőjét, ezért a villamosvezető és egy utas a segítségére sietett. A támadó elfutott a helyszínről, a nyakláncot menekülés közben eldobta, majd társával együtt elhajtottak az autóval. A rendőrök egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 26 éves B. Gyulát május 21-én a XX. kerületben egy körzeti megbízott fogta el, társát, a 24 éves H. Sándort pedig délután fogták el a ferencvárosi nyomozók IX. kerületi lakásán. A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Gyulát rablás bűntett és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, H. Sándort pedig kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A helyszínen meghalt az árokba csapódó autó 41 éves sofőrje Jászalsószentgyörgynél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.24. 08:27
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Befejeződött a halálos kimenetelű közlekedési baleset helyszínelése.
Megszűnt az útlezárás Jászalsószentgyörgy külterületén, a 3226. számú út 2+500 kilométerszelvényében - írja a police.hu. Az eddigi adatok szerint 2020. május 24-ére virradó éjjel egy személygépkocsi vezetője haladása során letért az úttestről és az út mentén lévő árokba hajtott. A baleset következtében a személygépkocsi 41 éves vezetője a helyszínen életét vesztette.