A rendőröket is el akarta ütni egy menekülő Suzukis a Bajcsy-Zsilinszky úton, egy motoros futár állította meg - Videó!

Publikálás dátuma
2020.05.24. 18:01

Fotó: Olvasói fotó/Index / Index
Az autós a rendőrautónak is nekiment, elfogásakor is szabadulni próbált.
Összetűzésbe került a rendőrökkel egy férfi szombat este fél nyolc előtt nem sokkal a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika mellett. A férfi megpróbálta elütni a járőröket, majd el akart menekülni, de egy robogós ételfutár megállította az autót. Az incidensről videófelvétel is készült, amelyet az Index tett közzé. A történtekről a portál egy olvasója számolt be. Azt látta, hogy áll egy kék Suzuki a külső sávban, mögötte pedig egy rendőrautó. Kiszállt két rendőr az autóból, és elindultak a Suzuki felé, a férfi azonban hirtelen nagy gázzal elindult. Erre a rendőrök visszapattantak az autóba, de a Suzukis szinte azonnal lefékezett. Amikor ismét kiszálltak a rendőrök, a kocsi hirtelen tolatni kezdett, és az olvasó beszámolója szerint kis híján elütötte az egyik rendőrt, és nekitolatott a rendőrautónak.
Ezután a másik irányba, a Deák Ferenc tér felé indult volna el az autós, ott azonban a robogós futár befékezett előtte, és nem engedte tovább.

A Suzukis ezután a másik irányba próbált menekülni, de a robogós ismét megállította. Ekkor kiszállt a sofőr, odasétált a rendőrökhöz, akik megpróbálták megbilincselni. Kisebb lökdösődés kezdődött, mert a férfi megpróbált kiszabadulni, végül a földön fejezték be az intézkedést.
A BRFK vasárnap reggel azt válaszolta az Index érdeklődésére, hogy szombat este 19 óra 25 perc körül a a járőrök egy férfi ellen intézkedtek a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett. A sofőr az egyik intézkedő járőrt hátramenetben megpróbálta elütni, majd előremenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A másik rendőr a jármű elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megpróbálta elütni. A járőrök ezután a szolgálati autóval indultak utána, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart. A sofőrt ebben végül a motoros akadályozta meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedésben az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt kórházba vitték. A BRFK hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentést tesz.
Szerző
Frissítve: 2020.05.24. 18:48

Mentőhelikopter érkezett az 1 éves babáért a XXII. kerületbe, de a kisfiú nem élte túl a balesetet

Publikálás dátuma
2020.05.24. 17:32

Két autó ütközött, az egyik járműben egy család utazott, súlyosan sérültek.
Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. május 24-én 15 óra 20 perckor összeütközött két autó a XXII. kerületi Kolozsvári utca 23. előtt - írja a police.hu. Az egyik autóban egy család utazott, az édesapa vezette a gépjárművet, az anya pedig hátul ült és ölében fogta az 1 éves kisfiút. Az ütközés következtében a szülők súlyos sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba vitték. Az 1 éves kisfiúhoz mentőhelikopter is érkezett, azonban olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik autót egy nő vezette aki – az eddigi vizsgálatok alapján a piros jelzésen hajtott át – könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.  
Szerző
Frissítve: 2020.05.24. 18:10

Lövöldözés volt Újpesten, két család esett egymásnak

Publikálás dátuma
2020.05.24. 16:39

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Két embert kórházba vittek.
A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz 2020. május 24-én 13 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a IV. kerületi Temesvári utcában lövöldözés történt - számolt be róla a police.hu. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy család tagjai két autóval érkeztek a helyszínre és szóváltásba keveredtek egy ott lakó családdal. A vita egy pontján az egyik autó utasa egy gumilövedékes fegyverrel több lövést adott le, majd a helyszínről elmenekültek. 
A lövések miatt két ember sérült meg, akiket a mentők kórházba vittek.

A rendőrség megkezdte a feltételezett elkövetők felkutatását.
Szerző
Frissítve: 2020.05.24. 18:13