Albérletébe csalta, majd összeverte és megerőszakolta külön élő feleségét egy nógrádi férfi

Publikálás dátuma
2020.05.29. 21:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Csak a véletlennek köszönhető, hogy a nő nem szenvedett csonttörést a bántalmazás következtében.
A Pásztói Járási Ügyészség egy 25 éves Nógrád megyei férfi letartóztatását indítványozta, aki súlyosan bántalmazta tőle különélő feleségét - írja az ügyészség. A gyanú szerint a férfi 2020. május 23-án, 22 órakor megtévesztéssel az albérletébe csalta különélő feleségét, majd a lakásban többször ököllel megütötte a nő fejét és testét. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja miatt fennállt a súlyosabb, csonttöréses sérülés lehetősége. Csak a véletlennek köszönhető, hogy ez elmaradt. A bántalmazást követően a vádlott szexuális cselekményre kényszerítette a sértettet, amelynek a nő a korábbi bántalmazás miatti félelmében eleget tett. A férfit hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntette kísérletével gyanúsítják. Ennek büntetési tétele a halmazati szabályok szerint két évtől tizenegy évig terjedő szabadságvesztés. A Salgótarjáni Járásbíróság a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.  
Szerző

Két év javítóintézetre ítélték a 13 éves lányt, aki hátba szúrta társát egy esztergomi diákotthonban

Publikálás dátuma
2020.05.29. 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadást minden előzmény nélkül követte el.
A Tatabányai Törvényszék pénteken jogerősen két év, javítóintézetben letöltendő büntetésre ítélt egy tizenhárom éves lányt, aki hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. Borbély Veronika helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető 2019. december 29-én minden előzmény nélkül egy késsel a jobb lapocka alatti részen szúrta meg iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tettes rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, a késelést felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt indult eljárás hatálya alatt követte el. A Tatabányai Törvényszék a bűncselekményt beismerő elkövetőre testi sértés miatt 2 év javítóintézeti nevelést szabott ki. Az ítélet jogerős.  A lány egyébként egy 11,3 cm pengéjű kést használt a támadáshoz. Arról a Blikk számolt be, hogy a diák az intézet konyhájában, társai és a csoport nevelőjének szeme láttára szúrta meg egy kenyérvágó késsel gyanútlan társát. A lap szerint annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelőnek esélye sem volt azt megfékezni, de az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt, miután kihúzta a kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak, majd a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak. 

Áramütéstől halt meg az egyéves csecsemő, mert apja a szomszéd telekről szabálytalanul vezette be az áramot a lakásba

Publikálás dátuma
2020.05.29. 15:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az életveszélyes, szigetelés nélküli villamosvezetéket a földön helyezte el a férfi.
Gondatlan emberöléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az apát, aki a szomszédos telekről szabálytalanul és szakszerűtlenül vezette be az elektromos áramot a lakásába - írja az ügyészség.
A földön játszó egyéves gyermeke a szigeteletlen vezetékhez hozzáért, és halálos áramütést szenvedett.

A 38 éves férfi élettársával és 9 gyermekével 2017-ben költözött be egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A lakóházban nem volt elektromos áram, és a villanyóra is le volt szerelve. A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától bevezeti az elektromos áramot a házba. Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. 
A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

A vádlott tisztában volt vele, hogy az általa így kiépített elektromos rendszer szakszerűtlen és életveszélyes, valamint azzal is, hogy a vezetékrendszer olyan biztosítékkal sem rendelkezik, mely veszély esetén kioldana, azonban a veszéllyel nem törődött. 2019. július 10-én délután a férfi és az akkor 1 éves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni. A főügyészség az apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.
Szerző