Előfizetés

Fegyveres emberrablás: krimiből vehette bosszúállási ötletét a volt férj miatt elhagyott élettárs

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 10:58

Fotó: police.hu
Folyópartra hurcolta riválisát, majd a nőt, most súlyos bűncselekményekért felelhet.
Fegyveresen elkövetett emberrablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés valamint zaklatás gyanújával vádolhatják meg azt a zsákai férfit, aki krimibe illő jelenetek sorozatával akart elégtételt venni volt élettársán. A police.hu beszámolója szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya átadta az ügyészségnek az iratokat, amelyek a több mint két éve zajlott „hátborzongató” történetet írják le. A rendőrségen 2018. augusztus 8-án tett feljelentés egy férfi arról, hogy volt felesége visszaköltözött hozzá, azonban a nő régi élettársa zaklatja őket. Kihallgatásakor elmondta: R. Sándor élettársi kapcsolatban élt a tőle korábban elvált feleségével. Azonban az ő viszonyuk is megromlott, az asszony visszaköltözött hozzá Berettyóújfaluba, amit a gyanúsított nem tudott elfogadni. Zaklatni kezdte a nőt, akitől – hogy kapcsolatban maradhasson vele – eleinte csak nem létező tartozásokat követelt, később nyúlt durvább eszközökhöz: 2018. június 20-án a nő volt férjét egy fegyverrel megfenyegette, beültette az autójába, majd kivitte a Berettyó folyó mellé egy erdős területre.
Áldozatát egy fához bilincselte, a kezeit és a lábait is összekötözte egy drótdarabbal, a szájába pedig ruhát tömött.

Ezt követően otthagyta a férfit, majd visszament Berettyóújfaluba a volt élettársáért, akit kicsalt a lakásából, majd őt is az autóba kényszerítette a fegyverrel. Közben riválisa kiszabadult, s amikor az emberrabló a nővel a helyszínre érkezett, dulakodni kezdett az elhagyott élettárssal, aki végül elengedte őket, csak hogy megússza a feljelentést.  A gyanúsított azonban képtelen volt abbahagyni a zaklatást, ismét pénzt követelt, és ekkor fordultak a sértettek a rendőrséghez. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével elfogták R. Sándort, majd több helyszínen is kutatást tartottak, amely során megtalálták és lefoglalták a fegyvert, amelyről kiderült: gáz- és riasztópisztoly volt.

Elütötte volna az erdészt a fatolvaj, hogy megússza az ellenőrzést

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 10:49

Fotó: police.hu
A szécsényi nyomozók elfogták a 29 éves férfit.
A Szécsényi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 29 éves ludányhalászi lakos ellen – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfi április elején nógrádszakáli tartózkodási helyén leszerelte Suzuki Maruti autója rendszámát. Ezután a járművel a település közelében lévő erdőrészbe ment, majd ott engedély nélkül mintegy 30 köbméter tölgyfát vágott ki, amelyet a lakására szállított és értékesített. A férfi május 11-én az erdészet tulajdonát képező erdőrészből újra engedély nélkül termelt ki fát, amikor az erdész a földes úton a járművel közlekedő férfit meg akarta állítani, hogy ellenőrizze. A férfi nem állt meg a jelzésre, az erdész pedig elugrott a jármű elől. A rendőrök a férfit a napokban elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy fóti házban, az ágyneműtartóba bújva találták meg a rendőrök a körözött férfit (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 09:45

Fotó: Youtube / police.hu
A 28 éves férfi ellen két elfogatóparancs volt érvényben.
A dunakeszi egyenruhások Fóton fogtak el egy 28 éves férfit, aki ellen két elfogatóparancs volt érvényben – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtök délelőtt jelentek meg a fóti ingatlanban, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy ott-tartózkodik egy több bűncselekmény miatt körözött férfi. A rendőrök többször felszólították a 28 éves férfit, hogy jöjjön elő, azonban nem volt együttműködő, nem tett eleget a kérésnek. Az egyenruhások az egyik nyitott ablakon keresztül bementek a házba, a fiatal férfit pedig egy ágyneműtartóba bújva találták meg. Az intézkedés során kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt, míg a Pesti Központi Kerületi Bíróság azért adott ki elfogatóparancsot ellene, mert a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg. A Fóti Rendőrőrs munkatársai előállították a férfit, majd a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.