Előfizetés

Egy kilométeren át a forgalommal szemben hajtott egy autós éjjel Budapesten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 20:24

Fotó: police.hu
Végül a polgárőrök és a rendőrök állították meg. Az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, a sofőr ellen eljárás indult.
Hiába dudáltak és villogtak neki, több mint egy kilométeren át a forgalommal szemben hajtott egy autós éjjel Budapesten – hangzott el az RTL Híradóban. A jármű sofőrje rossz helyen hajthatott fel a Könyves Kálmán körútra. A szemből szabályosan érkezőknek kellett őt kikerülniük, hogy ne történjen baleset. Végül a polgárőrök és rendőrök állították meg. Az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, a sofőr ellen eljárás indult. Az esetről a polgárőrök mögött haladó kocsi rögzített felvételt.  

Egy óra alatt elfogták a rendőrök a pesterzsébeti gázspray-s rablót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 17:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sértett a nyomozóktól kapta vissza a mobiltelefonját. Rács mögé kerülhet az erőszakos elkövető.
Forró nyomon, csaknem egy órával a bejelentés után elfogták a pesterzsébeti rendőrök azt a férfit, aki szombatra virradóra egy buszmegállóban rabolt ki egy fiatalt – írta a police.hu. A 49 éves B. Tibor a gyanú szerint szombaton hajnali fél háromkor a fővárosi XX. kerületi Ady Endre utca és a Topánka utca kereszteződésénél gázspray-vel lefújta áldozatát, majd elvette tőle a mobiltelefonját.    A sértett, aki végül a nyomozóktól visszakapta a telefonját, bejelentette a rendőrségen a történteket, s kirablójára a városrész központjában, a megadott személyleírás alapján találtak rá. Igazoltatták a férfit, akinél – ruhaátvizsgálás után – megtalálták a gázspray-t, valamint az elrabolt mobilt is. A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói B. Tibort rablás gyanújával őrizetbe vették, és javasolják a letartóztatását.

Kórházba szállítása közben támadt a mentősre egy férfi Erzsébetvárosban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 15:24
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A rendőrök drogtesztet alkalmaztak vele szemben, mely THC-ra pozitív eredményt mutatott.
A police.hu azt írja: szombat délelőtt az Országos Mentőszolgálat munkatársa tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy férfi – akivel épp az Erzsébet Kórházba tartottak – a mentőautóban rájuk támadt és a mentőápolót a mellkasán és az arcán ököllel megütötte. A VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a bejelentést követően öt percen belül a helyszínre értek és elfogták a 39 éves budapesti D. Tamást. A 39 éves férfivel szemben elfogását követően a rendőrök drogtesztet alkalmaztak, mely THC-ra pozitív eredményt mutatott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság D. Tamást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.