Kilencmillió forintot csaltak ki idős áldozatuktól az unokázós csalók Hajdúszoboszlón, lecsaptak rájuk a rendőrök – Videóval

Publikálás dátuma
2020.06.01. 07:11

Fotó: police.hu
Három nap alatt kézre kerítették a gyanúsítottakat.
A police.hu oldalon azt írják, múlt kedden egy 73 éves nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy előző nap egy férfi 9 millió forintot csalt ki tőle. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy egy nappal korábban, 19 óra körül csörgött a telefonja. A vonal másik végén unokájaként mutatkozott be valaki, és elmondta az idős asszonynak, hogy balesetet szenvedett, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mivel ki kell fizetnie a másik járművezető kárát. Az állítólagos unoka külön felhívta a figyelmét a nőnek arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért egy barátját küldi érte. Az asszony hitt a telefonálónak, és odaadta a kért összeget az ismeretlen férfinak.  A csalók újra felhívták és az „unoka” további 6,3 millió forintot kért tőle. A nő ezt is teljesítette nekik, így összesen 9 millió forintot adott át egy számára ismeretlen férfinak, gondolva, hogy ezzel a bajba jutott unokáján segít. A nő csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték. A hajdúszoboszlói nyomozók, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövetők felkutatásába kezdtek. A rendőröknek hamar a látókörébe került egy 16 éves jászfényszarui lány, valamint 20 éves párja, továbbá egy 19 éves hatvani fiatal nő. Egy összehangolt akció során május 28-án kora este elfogták, majd előállították a két nőt és egy férfit a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat.
Gyanú merült fel azzal kapcsolatban is, hogy a gyanúsítottak országszerte követtek el csalásokat, valamint kiderült, hogy korábban volt egy segítőjük. A Zala megyei rendőrök egy nap alatt elfogták a feltételezett elkövetők negyedik társát Zalaegerszegen. A hajdú-bihari rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság vasárnap mind a négy gyanúsított estében elrendelte a letartóztatást. A beszerzett adatok arra utalnak, hogy a feltételezett elkövetők munkáját egy külföldi kapcsolatuk is segítette. A nyomozók vizsgálják ennek részleteit.
Szerző

Éppen „kokainpartit” tartottak a dílerek Budapesten, amikor megjelentek náluk a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2020.06.01. 06:50

Fotó: police.hu
Négy férfit fogtak el egy összehangolt akció során múlt csütörtökön.
A police.hu azt írja, május 28-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Bükk Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével egy összehangolt akció során elfogott négy férfit, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a KR NNI. A rendőrök egy időben, több helyszínen csaptak le a dílerekre.
  • a 32 éves mezőcsáti V. Lajost és két társát, a 29 éves miskolci M. Attilát és a 32 éves K. Lászlót Miskolcon fogták el a KR NNI nyomozói a Támogató Alosztály segítségével. A gyanúsítottaktól összesen több mint 1300 gramm amfetamint, több mint 1100 gramm marihuánát, és közel 200 darab extasy tablettát foglaltak le.
  • a 42 éves jászberényi M. Tamást budapesti tartózkodási helyén a TEK műveleti egységének munkatársai fogták el, ahol az akció idején a férfi és ismerősei éppen „kokainpartit” tartottak, és még az elfogás előtti másodpercekben is kábítószert fogyasztottak. A lakásban található kokaint és marihuánát lefoglalták a rendőrök.
A férfiaknál tartott kutatások során továbbá 15 millió forint készpénzt, közel 1400 eurót, és a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket: mérlegeket, és több ezer nejlontasakot foglaltak le a rendőrök. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, a bíróság pedig 2020. május 31-én mindannyiuk vonatkozásában elrendelte letartóztatásukat.
Szerző

Gyilkosság Gyulán: őrizetben a 18 éves késelő

Publikálás dátuma
2020.05.31. 17:39

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A nyomozók vizsgálják, hogy milyen konfliktus vezethetett a tragédiához.
Ahogyan arról már mi is beszámoltunk,  a rendőrségre 2020. május 31-én 4 óra előtt néhány perccel tett bejelentést egy gyulai nő arról, hogy a háza udvarán van egy sérült. A 17 éves fiatalember elmondta, hogy barátjával szórakozni volt, majd amikor hazafelé tartottak, a barátja megszúrt egy férfit és őt is megsebesítette az arcán egy késsel. A 27 éves férfi életét vesztette, holttestét Gyulán, a Wesselényi utcában találták meg - írja a police.hu. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett. A nyomozók vizsgálják, hogy milyen konfliktus vezethetett a tragédiához.
Az RTL Híradó úgy tudja, a gyanúsított rendészeti iskola tanulója. A megvágott arcú fiú hajnali fél 4-kor Gyulán egy családi házba "kopogott be" segítségért. Bod Tamás, a Magyar Narancs munkatársa nyitott ajtót a menekülőnek. 
Szerző
Frissítve: 2020.06.01. 10:40