Előfizetés

Előbb leérettségizik, majd munkát keres a frissen szabadult Kaiser Ede

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.02. 08:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Biztonsági őr biztosan nem lesz.
Szüleihez vezetett a 18 év börtönbüntetés után hétfőn szabadult Kaiser Ede első útja, ahol édesanyja a kedvenc ételével várta ebédre. Szülei végig kitartottak mellette, rendszeresen látogatták a börtönben is - írja a Blikk.
– Biztos vagyok benne, hogy védencem teljesen leszámolt régi, bűnöző életvitelével. Szerencsére a rácsok mögött sem hagyta el magát, edzett, és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad életre. A szabadulás után azt mondta nekem, hogy nagyon szeretne minél hamarabb munkát találni, de csakis olyat, ahol esélye sincs, hogy bárkivel konfliktusba keveredjen. Leszögezte, hogy például biztonsági őr biztosan nem lesz. A koronavírus miatt nem tudott leérettségizni, de ezt hamar pótolja, aztán irány a munkakeresés

– mondta a lapnak Kaiser ügyvédje, Dezső Antal

A védő elmondása szerint Kaiser az egyetlen ügyfele, akivel a börtönévek alatt is végig tartotta a kapcsolatot. Ő képviselte akkor is, amikor a bíróság kimondta, hogy Kaiser Ede követte el a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést, illetve akkor is, amikor felmentették a bűncselekmény kapcsán. Más bűncselekmények – közöttük fegyveres rablás miatt - miatt azonban mégis rács mögött kellett maradnia. Kaiser Ede 25 millió forint kártérítést kért azért, mert tévesen ítélték el a gyilkosságért, de a Szegedi Törvényszék elutasította ezt.

Nincs pardon: kilövik az emberekre és kutyákra támadó vaddisznókat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Eredetileg csapdába akarták csalni az állatokat, de a két támadás után drasztikusabb megoldás jön.
– Hallottunk róla, hogy a vaddisznók bejárnak a városszéli kertekbe, de mi még soha nem találkoztunk velük – mondta a Blikknek Adrienn. – A püspökmajori lakótelep végén, az utolsó háztól alig 30 méterre jártunk, amikor leguggoltam, hogy befűzzem a cipőmet. Felnéztem, tőlem három méterre állt egy körülbelül 200 kilós vaddisznó. János és Brúnó pár lépéssel előbb járt, de a kutya megérezte a veszélyt. Előbb rámorgott a dúvadra, s amikor az megindult felém, Brunó nekirohant és elkapta az orrát. Az anyakoca a viadal végén bemenekült a sűrűbe, de a kutya is megsérült. Egy nappal korábban Kerepesen egy édesanyát, a gyermekét és a velük sétáló kutyát is vaddisznó támadta meg. Bár az az eset is szerencsésen végződött, Gyuricza László, Kerepes polgármestere úgy döntött, nem vállalja a további kockázatot. – Nem várom meg, amíg tragédia történik. Eddig altatóval akartuk elfogni a csapdába került vaddisznókat, azonban a történtek után nem teketóriázunk, kilőjük őket – üzente videójában a helyieknek és az állatvédőknek a polgármester.

Megmozdult a föld Mosonmagyaróvár mellett

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:38
Az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmogrammja a csütörtöki rengésről
Fotó: földrengés.hu
Egyelőre károkról nincs hír.
Kisebb földrengés volt hétfőn este a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorjától 6 kilométerre északnyugatra - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgás ereje 2,3 volt a Richter-féle skálán, fészkének mélysége pedig mintegy 7 kilométer. A földrengést az epicentrum térségében néhányan érzékelték - tették hozzá. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a földrengés nyomán károkat egyelőre nem jelentettek.