Holtan találtak egy 24 éves nőt Dombrádon

Publikálás dátuma
2020.06.05. 22:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elsődleges adatok szerint a nő halálát idegenkezűség okozta.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. június 5-én 17 óra 55 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy 24 éves nőt dombrádi otthonában holtan találtak - írja a police.hu.  A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen halált okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.  
Szerző

Rálőttek egy idős asszonyra Miskolcon

Publikálás dátuma
2020.06.05. 21:12

Fotó: Rendőrségi zárás egy miskolci társasháznál, ahol egy lakásban rá / MTI
A 72 éves nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
Rálőttek egy 72 éves nőre péntek este Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Dobi Tamás elmondta: az eset a Csabai kapui városrészben történt egy lakásban. A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrség keresi az elkövetőt.
Rendőrségi zárás egy miskolci társasháznál, ahol egy lakásban rálőttek egy 72 éves nőre
Fotó: Vajda János / MTI
Szerző
Frissítve: 2020.06.06. 08:06

Unokázós bűnbanda négy tagját kapták el két nap alatt

Publikálás dátuma
2020.06.05. 20:39
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Idős emberek pénzét és ékszereit csalták ki. A rendőrök még keresik azt a férfit, aki a futárt szervezte be.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja 2020. június 2-án este közös akciót hajtott végre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival, mert úgy értesültek, hogy egy unokázós bűncselekményekre szakosodott csoport tagjai Kistarcsán készülnek átverni egy idős embert - írja a police.hu. A nyomozók 21 óra 50 perckor egy kistarcsai parkolóban állítottak meg egy autót, az utasoknál pedig több mint 1 millió forintot és ékszereket találtak. A rendőrök L. Cintiát és két társát, B. Attilát és B. Jánost elfogták. A nyomozók kiderítették, hogy az autóban talált pénzt és ékszereket nem sokkal korábban csalták ki egy idős nőtől a már bevált unokázós módszerrel; a kistarcsai asszonyt kora este egy angliai telefonszámról hívta fel egy ismeretlen férfi, és az unokájának adta ki magát. 
Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, összetört egy drága autót, és a kárt a helyszínen kell rendeznie.

Az álunoka azt kérte az asszonytól, hogy szedjen össze minél több pénzt és ékszereket, majd adja oda annak a nőnek, akit érte küld. A sértett összeszedte a megtakarított 1 millió forintját és ékszereit, majd egy szatyorba tette, és lakása előtt átadta a csomagért érkező futárnak. A rendőrök megállapították, hogy a futár szerepét betöltő L. Cintia egy Budapesten elkövetett csalással is gyanúsítható. A csalók az unokázós történettel egy idős kőbányai lakost vertek át két egymást követő napon, a kicsalt pénzt és ékszereket a sértettől május 18-án és május 19-én is L. Cintia vette át. A nyomozók L. Cintiát, B. Attilát és B. Jánost a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat. A nyomozók azonosították azt a férfit is, aki a gyanú szerint a csalások elkövetéséhez a futárt beszervezte; a 18 éves Mursa Gábor László ellen elfogatóparancsot adtak ki. 
Ugyanebből az elkövetői körből azonosítottak a rendőrök egy tarnaörsi férfit, aki 2020. június 4-én egy idős pomázi nő lakásához ment, hogy ott átvegyen fél millió forintot.
Az idős nő elmondta a nyomozónak, hogy egy férfi az unokájának adta ki magát, és azt állította, hogy egy biciklis miatt nekiütközött az előtte álló autónak, ami összetört, és ha megtéríti a kárt, akkor nem jelentik fel a rendőrségen.

A 83 éves asszony összeszedett fél millió forintot, amit egy férfinak adott át. Azt hitte róla, hogy unokája küldte hozzá a pénzért. A férfi átvette a borítékot, beült az autójába, és éppen indulni akart, amikor a rendőrök lecsaptak rá. Amikor átvizsgálták a ruháját, a zsebéből előkerült az 500 ezer forint. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és csalás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A tarnaörsi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és az is kiderült, hogy őt is Mursa Gábor László szervezte be. A tarnaörsi férfi letartóztatását is kezdeményezték. A BRFK nyomozói a kistarcsai csalás sértettjének és a pomázi asszonynak is hiánytalanul visszaadták a pénzt és az ékszereket.
Szerző