Előfizetés

Két jármű karambolozott Csákvár és Vértesboglár között, ketten meghaltak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.08. 08:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset a 8126-os számú úton történt.
Összeütközött egy tehergépjármű és egy személyautó hétfő reggel a 8126-os számú úton, Csákvár és Vértesboglár között. A balesetben két ember életét vesztette – írja a police.hu. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a gépjárművezetők a baleset helyszínét Vértesacsa felé tudják elkerülni.

Háromszáz embert menekítettek ki egy füstölő dunakeszi plázából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.07. 21:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az üzletközpontot teljesen ki kellett üríteni, a katasztrófavédelmi egységek a füst forrását keresik.
Füstölés miatt ki kellett üríteni egy üzletközpontot vasárnap este Dunakeszin, a Nádas utcában – írja honlapján katasztrófavédelem. 
A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol mintegy háromszáz ember volt kénytelen elhagyni a létesítményt. Az egységek átvizsgálják az épületet. A munkálatokat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja - derül ki a közleményből

A halálát várta idős keresztanyjának, ezért vásárolgatott el 4 millió forintot annak pénzéből Judit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.07. 09:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették a 84 éves asszony bankkártyáját.
A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában, amelynek során 2020. május 6-án a sértett keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Továbbá M. Judit férje, a 60 éves M. János a sértett távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját - írja a police.hu.    Miután a néni hazatért a kórházból keresztlányától visszakérte a bankkártyáját, amit május 26-án M. Judit vissza is adott. A pár nappal később érkezett számlakivonat alapján jutott az idős nő tudomására, hogy a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kollégái a bejelentést követően 2020. június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket. A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni. A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.