koronavírus;járványügyi adatok;

Egy 37 éves, alapbetegség nélküli férfi a járvány újabb hazai áldozata

A keddi adatokhoz képest háromszorosára nőtt a fertőzöttek száma, 10 új betegről tudnak.

"Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma" – írja a koronavírus-járványról tudósító kormányzati oldal.

Azt nem teszik hozzá, hogy ez háromszoros növekedést jelent a kedden közölt adatokhoz képest, hiszen akkor csak három új fertőzöttet regisztráltak.

A fertőzésnek egy újabb áldozata is van: egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége

- olvasható a portálon. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el - a járványügyi készültség fenntartására pedig szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz, olvasható a portálon.