Előfizetés

Álcázva rontott rá korábbi munkaadójára egy nő, mert kevesellte a takarításért kapott fizetséget

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 10:01
Az álcázáshoz használt kellékek
Fotó: police.hu
A nő épp az idős, súlyosan beteg asszony mellkasán térdepelt, amikor megérkezett a sértett fia.
A Hatvani Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 49 éves nőt, aki egy nyugdíjas asszonyt az otthonában megtámadva, erőszakkal próbált érvényt szerezni jogosnak vélt anyagi követelésének - írja az ügyészség. Az elkövető május végén közreműködött a sértett hatvani lakásának felújításában, egy rokona leburkolta a fürdőszobát. A vádlott takarította ki utána az ingatlant, amiért az idős és súlyosan beteg tulajdonos 5 ezer forintot fizetett neki. A nő kevesellte, több pénzt követelt, ám a sértett – a munka minőségét kifogásolva – elutasította a kérését. A nő emiatt felindultan távozott a lakásból, ahová azonban június 2-án délután, magát elmaszkírozva visszatért.
Parókát és baseball sapkát tett a fejére, az arcát napszemüveggel és szájmaszkkal takarta el, a cipőire pedig egy-egy szemeteszsákot húzott, majd becsengetett az idős asszonyhoz.

A sértett ajtót nyitott, mire a vádlott félrelökte őt, berontott a lakásba, és egyenesen a szobába ment, ahol magához ragadta azt a kézitáskát, amelyben korábbi munkaadója a pénzét tartotta. A rossz egészségi állapotban lévő idős tulajdonos próbálta mindenáron megakadályozni a lopást. Elkapta a táska fülét, de a vádlott úgy ellökte őt, hogy mindketten a földre zuhantak.
A dulakodás a padlón folytatódott egészen addig, amíg az áldozat kiáltásait meghallva át nem szaladtak a szomszédok. Ők hívták a rendőrséget.
A hanyatt fekvő sértetten térdeplő vádlottat az asszony időközben megérkező fia lelökte ugyan az édesanyja mellkasáról, de a bántalmazott nő addigra már csigolyatörést szenvedett.

A rendőrök végül a helyszínen elfogták a gyanúsítottat, és bűnügyi őrizetbe vették. A Hatvani Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérletével és a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolta az elkövetőt. A bíróság 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt. A döntés ellen a Hatvani Járási Ügyészség súlyosbításért, a jelenleg letartóztatásban lévő terhelt pedig enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Időnként tíz éves gyerekével adatta át a kábítószert a vásárlóknak a kétegyházi édesapa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 09:51

Fotó: police.hu
Még vizsgálják, hogy a kisfiú anyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben.
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy kétegyházi férfi, aki volt, hogy a 10 éves gyerekével adatta át a szert a vásárlóknak. A fiúnak azt mondta az anyagról, hogy az kristálycukor - számolt be róla a police.hu. A 33 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 októberétől többeknek értékesíthetett tiltott szert. A gyanú szerint többször előfordult, hogy a 10 éves gyermekét kérte meg, adja át a vevőnek a kért mennyiséget. A fiúnak azt mondta, hogy kristálycukor van a kis csomagokban. A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. június 10-én reggel kétegyházi otthonában elfogták a férfi, és a vélhetően kábítószer értékesítéséből származó pénzt lefoglalták tőle. Egy előző nap tőle vásárló fogyasztónál pedig olyan zacskókat találtak, amelyeken valószínűleg új pszichoaktív anyag maradványai vannak. Emellett egy szintén vele kapcsolatban álló férfitól a rendőrök kábítószer gyanúját keltő növényeket foglaltak le. A 33 éves kétegyházi férfit a Gyulai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is gyanúsítja és őrizetbe vette. A nyomozók vizsgálják, hogy a férfival együtt élő nőnek, a gyermek édesanyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben. 

Teljesen magára maradt Magyarország egyetlen tényleges életfogytiglanra ítélt nője

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 09:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az asszony azt mondja cellatársainak, hogy minden éjjel megölt kislányával álmodik.
Utolsó támasza is elhagyta Á. Anikót, aki több mint 100 késszúrással ölte meg gyermekét. Az asszony jelenleg az egyetlen tényleges életfogytiglanira ítélt nő Magyarországon.  A 47 éves asszonyt egy ember látogatta a börtönben, de már őt is bezárták – tudta meg a Blikk.  A két nő évekkel ezelőtt a rácsok mögött ismerkedett meg, amikor a gyerekgyilkos még előzetesben volt. Barátságuk olyan erős lett, hogy miután Anikó lelki társa szabadult a rácsok mögül, ő vált az asszony egyetlen kapcsolattartójává. Amikor csak lehetett, levelet írt neki és látogatta, sőt csomagot is küldött. A nő az összes tárgyaláson megjelent, csak hogy jelenlétével erősítse barátnőjét. A kamaszkorától komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdő Á. Anikó 2015-ben a húsvéti szünetre megkapta láthatásra kislányát, az akkor nyolcéves Laurát, akit már hosszabb ideje a gyerek édesapja és annak új párja nevelt. A nő többliternyi pezsgőt megivott és bevett rengeteg nyugtatót. Felhúzta magát azon, hogy a gyerek már az apja új partnerét hívja anyunak, ezért bosszúból több mint száz késszúrással megölte a szállodai szobában kislányát. Napjait egy többszemélyes cellában tölti a kalocsai női börtönben, dolgozik is, de cellatársainak azt panaszolja, hogy minden éjjel gyermekével álmodik. Magyarországon eddig két nőt ítéltek tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre: a Szita Bence-gyilkosság egyik elkövetőjét, Polcz Erikát, valamint Á. Anikót. Előbbi 2017-ben halt meg a börtönkórházban.