Előfizetés

A Semmelweis Egyetem kórházaiban továbbra is látogatási tilalom van

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.13. 20:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rektori utasítás visszavonásig érvényes.
Továbbra is érvényes a Semmelweis Egyetem valamennyi betegellátó intézményét érintő látogatási tilalom – jelentette be az egyetem honlapján.
„Súlyos-kritikus állapotú, nem a COVID-19 fertőzés miatt, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására”

– olvasható a közleményben.

A rektori utasítás visszavonásig érvényes.   Müller Cecília országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szombaton pedig közölte, hogy a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon. Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. (Az Index nyomán.) 

Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.13. 20:05

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 5 (öt) 18 (tizennyolc) 31 (harmincegy) 44 (negyvennégy) 80 (nyolcvan) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 31 darab, nyereményük egyenként 1.553.310 forint; 3 találatos szelvény 2580 darab, nyereményük egyenként 20.285 forint; 2 találatos szelvény 72.342 darab, nyereményük egyenként 1880 forint. Joker: 664103

Fákat csavart ki a vihar Hajdú-Bihar megyében, egy tízméteres fa kidőlt az úttestre

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.13. 19:42
Képünk illusztráció
Fotó: BM Katasztrófavédelem / Szőke Péter
Egy tizenkét méteres faág is lehasadt Hajdúböszörményben.
A viharos szél fákat döntött ki, faágakat szakított le szombat délután Hajdú-Bihar megyében – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján. Közleményük szerint Debrecenben, a Teleki utcában és az Esze Tamás utcában is kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét, a megyeszékhely hivatásos egységei tették szabaddá a járdát és az úttestet. A 4-es számú főúton Téglásnál egy akácfa zárta el az utat, ott is a debreceni tűzoltók szüntették meg a veszélyhelyzetet. Hajdúvid és Hajdúhadház között egy tízméteres fa dőlt az úttestre, a hajdúböszörményi hivatásos egység motoros láncfűrésszel avatkozott be. Hajdúböszörményben több helyen is pusztított a vihar. A Kemény János körúton egy tizenkét méteres faág hasadt le, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel és kéziszerszámokkal kezdték meg eltávolítását. – A Kossuth Lajos utcában egy tízméteres fa borult az úttestre, a helyi hivatásos tűzoltók dolgoznak a forgalmi akadály megszüntetésén – közölte a katasztrófavédelem.