Előfizetés

Gázrobbanás Fejérben: lakhatatlanná vált egy családi ház Nagylókon

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.14. 20:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megsemmisült a tetőszerkezet, megdőltek a falak, egy sérültet kórházban ápolnak.
Gázrobbanás miatt lakhatatlanná vált egy családi ház vasárnap délután Nagylókon - közölte Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Elmondta: a mintegy nyolcvan négyzetméter alapterületű, nyeregtetős családi ház tetőszerkezetének nagy része megsemmisült, és a falak is megdőltek, így az ingatlan lakhatatlanná vált. A robbanásban egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Már halálos áldozata is van a vasárnapi felhőszakadásnak

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.14. 18:44
Illusztráció - A vihar után összegyűlt esővíz Szolnokon 2020. június 14-én
Fotó: Mészáros János / MTI
Meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz vasárnap délután Tótvázsonyban - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.
Kucsera Katalin elmondta: a 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával. A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni. A rendőrség általános közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit - tette hozzá a szóvivő.

Lebukása után, gyanúsítottként is „dolgozott” a törökszentmiklósi internetes csaló

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.14. 18:35

Fotó: Shutterstock
Csaknem kétszáz figyelmetlen vevőt károsított meg a férfi. Saját bankszámlájára utaltatta a pénzt, cserébe nem küldött semmit.
Mobiltelefont, játékkonzolt és egyéb műszaki cikkeket árult az interneten az a 22 éves törökszentmiklósi férfi, aki ellen most az ügyészség emelhet vádat összesen 178 rendbeli csalás miatt. Az internetes csaló tevékenysége nem volt túl bonyolult, ugyanis csak arra volt szüksége, hogy vevői az általa megadott bankszámlára utalják a kiválasztott termék vételárát, ő azonban a pénz megérkeztével nem küldött semmiféle árut. A vevők számára ismeretlen áleladó ellen az ország több pontjáról is érkeztek feljelentések, amelyek nyomán a Szekszárdi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya indított büntetőeljárást. Azután sem állt le a csalással, miután a rendőrök a korábbi esetek miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Így 2015 júliusa és 2019 januárja között 158 vevőt károsított meg, majd további 20 gyanútlan embert vert át ugyanúgy. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte.  Azért, hogy senki ne váljon áldozattá, a rendőrség azt kéri, minden internetes vásárló fogadja meg a következő tanácsokat: 
  • Amennyiben lehetőség van rá, főleg nagy értékű termékeknél, személyesen nézzék meg a megvásárolni kívánt árucikket,
  • vásárlás előtt mindig ellenőrizze az eladót a róla írt visszajelzések és a közölt adatok alapján,
  • lehetőség szerint válassza az utánvételes vásárlás lehetőségét, mert ha nem csalásról van szó, akkor a csomag mindenképpen megérkezik,
  • Ha az összeget előre elutalja, mindig jegyezze fel, vagy mentse le azt a számlaszámot, melyre elutalja a pénzt,
  • amennyiben webshopban vásárol, mindig ellenőrizze, hogy ki üzemelteti az oldalt. Az eladónak a honlapon mindig fel kell tüntetnie címet, adószámot, cégjegyzékszámot,
  • ha bankkártyás fizetést választ, annak adatait csak a bank online fizetésre létrehozott felületén adja meg,
  • ellenőrizze, hogy a fizetésre használt oldalt valódi bank üzemelteti-e, és az rendelkezik-e tanúsítvánnyal!