Előfizetés

Családtag végezhetett a lángoló süttői házban talált áldozatokkal

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.24. 14:44
Két holttestet találtak a lángoló süttői házban, egyikükkel sem a tűz végzett
Fotó: police.hu
A tűzből csak egy fiatal férfi jutott ki élve, ő lett a bűnügy gyanúsítottja.
Égő családi ház miatt hívták május 16-án éjjel a rendőrséget Süttőről. A lángoló épületben hárman tartózkodtak, közülük csak egy 26 éves férfi szabadult ki súlyos égési sérülésekkel – a túlélő 30 éves nővére és egy 41 éves férfi életüket vesztették.
A tűzeset ugyanakkor a jelek szerint kettős gyilkosságot leplezett volna: a kiérkező igazságügyi szakértő szerint mindkét áldozatot megölték, a nyomozás során pedig gyorsan az egyetlen túlélőre terelődött a gyanú.
Bár a férfit sokáig kórházban ápolták, június 23-án már kihallgatható állapotba került A 26 éves SZ. Dávid ellen több emberen elkövetett emberölés gyanújával indult eljárás, számonkérése után őrizetbe is vették (police.hu). 

Pulóvere miatt megölte munkatársát egy férfi Csolnokon

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.06.24. 13:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen neki 26 ezer forintot.
A Tatabányai Törvényszék első fokon tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit - aki egy pulóver elvétele miatt, kábítószer hatása alatt - leszúrta munkatársát Csolnokon - közölte a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-vel. Sós Réka tájékoztatása szerint 2018 szeptemberében egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen neki 26 ezer forintot. Ezután néhány napig nem ment dolgozni, így a férfi úgy vélte, munkatársa nem akarja rendezni a vitát. Később Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak, és a férfi ököllel arcon ütötte munkatárást, aki a földre esett. Miközben a jelenlévők sikertelenül próbálták szétválasztani a két embert, a támadó egy késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki azonnal életét vesztette. Többen is megpróbálták visszatartani az elkövetőt, de ő elmenekült a helyszínről még a rendőrök kiérkezése előtt. A vizsgálat kiderítette, hogy a konfliktust megelőzően a férfi kábítószert fogyasztott. Az emberölés bűntette és a fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt kiszabott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. 
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.