költségvetés;Semjén Zsolt;Kovács Zoltán;Vadászati Világkiállítás;

Félmilliárdból rendezik a Semjén-féle vadászati világkiállítás felvezetőjét

Egy pandémia sem lehet akadálya a szárnyaló költségvetésű rendezvénynek.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a rendezvényért felelős kormánybiztos-gyámolította 2021-es vadászati világkiállítás büdzséje néhány hét alatt 3,77 milliárd forintos beöntést kapott – ebből ráadásul 1,67 milliárd még április végén, a járvány hazai terjedésének csúcsidőszakában érkezett – írja az mfor.hu.

Azt még mindig nem lehet tudni, hogy az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás néven futó projekt költségvetése végül hol áll meg, de a kormányzati közbeszerzés-adatbázisba feltöltött dokumentumok alapján 

csak a kísérő rendezvényeire 500 millió forintot biztosít a kormány.

A közbeszerzést az expóra létrehozott Egy a Természettel Nonprofit Kft. nevében a Rogán Antal által irányított Nemzeti Kommunikációs Hivatal hirdette meg, a pályázatot az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. ajánlata nyerte.

A vadászati expón belül országszerte évi 20-30 rendezvényt kell tető alá hozni, ezek teljes körű lebonyolítása tehát az Antenna Hungária feladata. Szerződésük szerint az elkülönített összegből 350 millió forintot kötelező elkölteniük, 150 millió pedig opciósan felhasználható.

A munkába bevonnak egy sor alvállalkozót is, például az alábbiakat:

  • a kommunikációs feladatok ellátásában a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. segít, amelyek a NER kedvenc reklámszakembere, Balásy Gyula cégei,

  • a rendezvényszervezést a Moonlight Event Kft. intézi, amely tavaly január óta szintén Balásyé,

  • a biztonsági öröket pedig a Valton-Sec Kft. küldi.

Az expóra annak három hete alatt legalább egymillió látogatót várnak, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ezt a látogatószámot mire alapozták.