látogatási tilalom;koronavírus;Országos Korányi Pulmonológiai Intézet;

Látogatási tilalmat rendeltek el a Korányi-kórház minden osztályán

A koronavírus-járványban kiemelt szerepet játszó intézetben próbálják ki a magyar lélegeztetőgépet. Nem tudni, hogy ez áll-e az intézkedés hátterében.

Látogatási tilalom az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben – tette közzé Facebook-oldalán csütörtök délután a kórház. Mint írták:

„Tájékoztatjuk az intézetünkbe látogatás céljából érkezőket, hogy betegeink védelme érdekében mától látogatási tilalom van érvényben minden osztályra kiterjedően. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!”

Az intézmény azt sem közölte, hogy várhatóan meddig tart a látogatási tilalom. Ennél részletesebb tájékoztatást egyelőre nem adtak az intézménynél érdeklődő hvg.hu-nak sem.

Azt a Népszava írta még meg 2020. május 10-én, hogy az országos tisztifőorvos utasítása szerint a mentők a koronavírusos betegek ellátására korábban kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe, az egykori hivatalos járványkórházba, a Szent Lászlóba, illetve az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe vihetik a kezelésre szoruló covidos betegeket.

Szintén a koronavírussal kapcsolatos, hogy alig egy napja tette közzé ugyancsak a Facebook-on az intézet, hogy:

„Szigorú orvosi ellenőrzés alatt tartják majd a hazai lélegeztetőgép kórházi kipróbálását”.

A próbához alig egy hete toboroztak ápolókat a következő felhívással:

„Ha kihívásként éled meg az új terápiák bevezetését, ápolási feladatainak elsajátítását (pl. ECMO), és nem riadsz meg COVID-os betegek ellátásától sem, akkor várunk csapatunkba!”