Előfizetés

Beült egy teherautóba és elszívta az ott talált forgalmit egy hajléktalan, mert nem volt nála cigipapír

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.26. 09:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A közokiratból nem maradt semmi.
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közokirattal visszaélés vétsége miatt vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki meglehetősen szokatlan, egyben büntetendő módon hódolt káros szenvedélyének - számolt be róla az ügyészség. A vádirat szerint a hajléktalan vádlott 2020. március 3-án délelőtt Mezőcsát belterületén a hideg időjárás elől menedéket keresett, ezért beült egy teherautóba, amit nyitva talált az utcán. A vádlott az utastérben megtalálta a gépkocsi forgalmi engedélyét. Mivel éppen nem volt nála cigaretta papír, ezért a magánál tartott vágott dohányt a közokiratba tekerte és elszívta. A forgalmi engedély megsemmisült. A járási ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Nem akarják kiengedni a bűnügyi felügyeletből Bróker Marcsit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.26. 09:03

Fotó: Mészáros János / MTI
Az ügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye.
Esedékessé vált a KUN-MEDIÁTOR ügy vádlottjával szemben elrendelt bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata. Ez az a per, amelyben a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolják.
A vád szerint a nő cselekményeivel több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt. D. Sándorné, vagyis Bróker Marcsi még a gyanúsítotti kihallgatása előtt külföldre ment, és ott majdnem másfél évig rejtőzködött. Végül a belize-i hatóságok közreműködésével találták meg. A vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, hogy elítélése esetén hosszú büntetéssel kell számolnia. Bróker Marcsi 2016. év december 16-tól letartóztatásban volt. Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én arról döntött, hogy a letartóztatás megszűnésétől az asszony bűnügyi felügyeletét rendeli el. Az asszonynak nyomkövetőt kell viselnie.
A kényszerintézkedés felülvizsgálata ismét esedékessé vált. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott jelenlétének biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a bűnügyi felügyelet fenntartását. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni. (Ügyészség
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.