Példátlan összefogás: sok millióval segítették a háromgyermekes fotóriporter gyógykezelését

Publikálás dátuma
2020.06.27. 14:42

Fotó: Facebook
A súlyos beteg Hegedűs Márti 16,8 milliós támogatási kérelmét az állam elutasította, nem vették figyelembe a legújabb kutatási eredményeket.
Egy nap alatt összegyűlt a pénz Hegedűs Márti kezelésére – olvasható a 38 éves, 20 évig fotóriporterként dolgozó háromgyermekes súlyos beteg édesanya családjának Facebook-bejegyzésében. Adománygyűjtés Márti kezelésére címmel külön oldalt hoztak létre, mert a két éve megszüntetett Magyar Nemzet volt fotósánál több mint egy éve diagnosztizált méhnyakrák kelezéséhez szükséges 16,8 millió forintot a család és a barátok támogatásával képtelenek voltak előteremteni.  Mint azt a közösségi oldalon pénteken közzétett felhívásukban megírták, Mártin a kezelőorvosok és a legújabb, hivatalosan is törzskönyvezett, speciális immunterápiás gyógyszer segíthet. Azonban az állami támogatás elbírálásánál ezeket az eredményeket figyelmen kívül hagyták, így elutasították a kérelmét. A példátlan összefogás segített, még szombaton is folyamatosan érkeztek az adományok. – Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett. Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk. Az adományok gyűjtését most befejezzük, úgy látjuk, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez – írták.
Szerző
Frissítve: 2020.06.27. 14:47

Baranyi Kriszta reméli, hogy nem lesz közpénzégető a Duna-parti atlétikai stadion, és lelkesen tapsol neki

Publikálás dátuma
2020.06.27. 13:54

Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
Baranyi Krisztina prezentációt készített arról, hogy zöld park, pihenő- és szabadidőközpont, óvoda, szakrendelő is épül majd kormányzati forrásból.
Több mint 10 milliárd forintnyi fejlesztést nyer Ferencváros azzal, hogy a kormányzat elfogadta a IX. kerületi önkormányzat feltételeit a Nemzeti Atlétikai Központ (NAK) építésével kapcsolatban – írta Facebook-oldalán Baranyi Krisztina. A pesti városrész ellenzéki pártok által támogatott független polgármestere szerint a legfontosabb, hogy nem „közpénzégető” stadion épül, hanem egy olyan létesítmény, amely az itt élők pihenését szolgálja majd.  
„Ennek része többek között egy óvoda és egy új kerületi szakrendelő megépítése, nyolc, évek óta súlyosan elhanyagolt, önkormányzati tulajdonú bérház rehabilitációja és a Ráckevei-Soroksári Duna-ág kotrása is.”

Baranyi Krisztina egy prezentációt is közzétett a ferencvárosi Duna-partra tervezett stadion „hozadékairól”.  Eszerint az aréna visszabontott lelátójának helyén épül majd meg a városi gyűrű. – Ez gyakorlatilag egy köztér a város felett, budai panorámával. 18 ezer négyzetméteren 65 fitneszgép, egyenként 660 méteres futó- és görkorcsolya-pálya várja a sportolni vágyókat. 220 négyzetméteren terül majd el az extrémsport-park gördeszkapályával, 4-5 méter magas mászófalakkal – sorolta a polgármester. 
„ Kutyafuttatónk is lesz 1950 négyzetméteren, kis és nagy termetű kutyáknak külön kijelölt területtel, kutyamosdatóval, ivókúttal és ügyességi eszközökkel”

– folytatta tovább a közös sikert emlegető polgármester.

 A leírás szerint 2780 négyzetméteres homokos plázson napozópadok, teraszos homokpadok, tűzrakóhelyek, ülőkavicsok és füves területet is kialakítanak, és újra megnyithat majd az egykori Vituki strand, nagyobb medencével, gyermek tanmedencével, napozóréttel, büféterasszal. Sőt, épül egy 1600 négyzetméteres játszótér is, kicsiknek és nagyobbaknak külön bontva, mászóvárral és mászópiramissal, óriáscsúszdával, kötélpályával, WC-vel és büfével.   A stadion épületében 90 gyerek befogadására alkalmas Az 1000 négyzetméteres óvodát alakítanak ki. Továbbá épül egy 112 méter hosszú, három és fél méter széles „ökorámpa” is a gyalogosoknak, bicajosoknak, kerekesszékeseknek és babakocsisoknak.  Az aréna területén lesz fesztiválszínpad is koncerteknek, színházi és táncelőadásoknak, 750-1000 férőhelyes nézőtérrel. Mindezeken felül a polgármester szerint  kormányzati forrásból építenek egy új, többszintes szakrendelőt, kikotorják a Ráckevei Duna szennyvíz-iszapját, ami után „akár fürödni is lehet majd a Kis-Dunában”.  A Népszava még május közepén ismertette azt a kormányhatározatot, amely a NAK kivitelezésének megelőző munkálataira korábban elkülönített 5,7 milliárd forintos keretet további kétmilliárd forinttal növelik meg.  A 444.hu később arról írt: a beruházásra eddig is milliárdokat költött az állam, a végső érték pedig valószínűleg 100 milliárd forint fölött lesz a 40 ezres befogadóképességűre tervezett építmény. Ezt követően adta hírül a G7.hu, hogy  hárman maradtak versenyben a budapesti atlétikai stadion építéséért: „Két osztrák vállalat – a Strabag és a Swietelsky helyi leányai – mellett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév Zrt. és a szintén kormányközeli Magyar Építő Zrt. kettőse adhat le ajánlatot.”
Szerző

Óriási felkiáltójel a rakparton

Publikálás dátuma
2020.06.27. 13:38

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A légszennyezés mérséklésért demonstrált a Greenpeace.
Újabb látványos demonstrációval hívta fel a figyelmet a Greenpeace Magyarország a légszennyezés súlyos voltára. Az autók elől lezárt pesti alsó rakparton a szervezet azt üzente: a gyalogos és kerékpáros közlekedés fejlesztésével tisztábbá, egészségesebbé tehető Budapest levegője, és érdemben mérsékelhető a zajszennyezés.
Ezt a koronavírus alatt visszaszoruló forgalom bizonyította (egyébként a szennyezett levegőben élőkre súlyosabban hathat a kórokozó is). Úgyhogy a Greenpeace azt szeretné elérni, ha a jövőben nem halna meg évente több mint tízezer magyar a légszennyezés miatt. Ennek érdekében a szervezet arra kéri a kormányt, hogy, tiltsa meg a szennyező gépjárművek behozatalát, illetve támogassa a településeket a tiszta közösségi közlekedési eszközökre való átállásban.
Szerző