gyógyszer;adományok;súlyos betegek;

2020-06-27 14:42:51

Példátlan összefogás: sok millióval segítették a háromgyermekes fotóriporter gyógykezelését

A súlyos beteg Hegedűs Márti 16,8 milliós támogatási kérelmét az állam elutasította, nem vették figyelembe a legújabb kutatási eredményeket.

Egy nap alatt összegyűlt a pénz Hegedűs Márti kezelésére – olvasható a 38 éves, 20 évig fotóriporterként dolgozó háromgyermekes súlyos beteg édesanya családjának Facebook-bejegyzésében. Adománygyűjtés Márti kezelésére címmel külön oldalt hoztak létre, mert a két éve megszüntetett Magyar Nemzet volt fotósánál több mint egy éve diagnosztizált méhnyakrák kelezéséhez szükséges 16,8 millió forintot a család és a barátok támogatásával képtelenek voltak előteremteni. 

Mint azt a közösségi oldalon pénteken közzétett felhívásukban megírták, Mártin a kezelőorvosok és a legújabb, hivatalosan is törzskönyvezett, speciális immunterápiás gyógyszer segíthet. Azonban az állami támogatás elbírálásánál ezeket az eredményeket figyelmen kívül hagyták, így elutasították a kérelmét.

A példátlan összefogás segített, még szombaton is folyamatosan érkeztek az adományok. – Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett. Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk. Az adományok gyűjtését most befejezzük, úgy látjuk, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez – írták.