Megöltek egy 78 éves férfit Kőbányán

Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 42 éves férfit a helyszínen elfogtak, elszámoltatása folyamatban van.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2020. június 28-án 13 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor utca egyik lakásában egy idős férfit bántalmaztak - írja a police.hu.  A mentőszolgálat munkatársai a 78 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. A kiérkező rendőrök a feltételezett elkövetőt, egy 42 éves férfit a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van.   
Szerző
Frissítve: 2020.06.28. 18:24

65 éves asszonyt mentettek ki a rendőrök a Dunából

Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:03

Fotó: MARKOSZOV SZERGEJ
A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei vasárnap dél körül vették észre, hogy a Lánchídnál egy nő van a vízben.
A police.hu beszámolója szerint a rendőrök egy hajómestertől kértek vascsövet és kötelet, amit bedobtak a nőnek, akit az erős sodrású folyóból a két rendőrnek a helyszínre siető társaik segítségével sikerült kimenteni. A 65 éves nőt további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak.
Szerző

Vádat emelhetnek a több embert felgyújtani próbáló székesfehérvári nő ellen

Publikálás dátuma
2020.06.28. 15:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem az asszonyon múlt, hogy elmaradt a tragédia, az utolsó pillanatban rúgták ki kezéből az öngyújtót.
Lezárta a nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a kis híján gyilkossággal végződő székesfehérvári tömegverekedés egyik legveszélyesebb jelenetével kapcsolatban. Mint lapunk is beszámolt róla, tavaly szeptemberben hatan verekedtek össze egy helyi pláza előtt – az egymást rugdosó, pofozó haragosokat a kiérkező rendőrök választották szét.
A csetepaténál azonban sokkal rosszabb dolog is történhetett volna: a dulakodásban résztvevő egyik nő ugyanis benzint locsolt több emberre, közben azt üvöltötte, hogy „felgyújtalak, meghalsz!”
Fenyegetését valóra is váltotta volna, ám a gyújtogatás végül nem sikerült, egy másik nő kirúgta a kezéből a már lobogtatott öngyújtót.

A rendőr-főkapitányság az 59 éves nővel szemben több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást. A vizsgálat a napokban véget ért, az ügy dokumentációját pedig a rendőrök átküldték az illetékes ügyészségnek – a történtek miatt így hamarosan vádemelés jöhet (police.hu).
Szerző