Sokan koronavírus-fertőzöttek lettek a váci kézilabdacsapatból

Publikálás dátuma
2020.06.30. 12:48

Fotó: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület
Szerencsére már mindenki jól van.
A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után, a lagnagyobb gondosság mellett, írja az egyesület közleménye. (Heti két alkalommal vértesztet végeztek, minden nap mérték a játékosok hőmérséklet és a szakmai stábét is, illetve fokozattan ügyeltek a kézfertőtlenítésre.) Ennek ellenére a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek (íz- és szagérzékelés meggyengülése), és a teszt 10 főnél mutatta ki a korona vírus fertőzést. A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett. A pozitív teszt eredményt kapott játékosok már teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek. 
Szerző
Témák
kézilabda Vác
Frissítve: 2020.06.30. 14:47

Üzent a kormánynak Karácsony: nem lesz tömeges fairtás a Hajógyári-szigeten

Publikálás dátuma
2020.06.30. 12:10

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A főpolgármester a Népszava cikke nyomán tette egyértelművé, megvédi a sziget zöldjét.
„A Városliget, a Római-part és ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédenünk az átgondolatlan pusztítástól. Meg fogjuk védeni a Hajógyári-sziget zöldjét Kiss László polgármesterrel közösen. Olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá.” - írta Facebook-oldalán kedden délelőtt Karácsony Gergely. 
A főpolgármester azután nyilatkozott így, hogy a Népszava megírta: Drasztikus beavatkozásra készült a kormány Budapest egyik legértékesebb, túlnyomó részben állami és önkormányzati tulajdonban lévő területén, a Hajógyári-szigeten. Olyan védműrendszer megépítését tervezik, amelyik az egész területet megóvná az áradásoktól - ám ehhez rengeteg fát kellene kiirtaniuk.
A lapunk birtokába kerülő hatástanulmány szerint a szigeten található 15,3 hektár ligeterdő csaknem ötödét érintené a védműrendszer megépítése. 
Regrosszabb esetben 950-1000 darab 30 centiméternél nagyobb átmérőjű fát kell kivágni.

Ráadásul az Óbudai-sziget teljes megvédése akár 9 centiméteres vízszintemelkedést okozhat a Duna óbudai mellékágában a meder vízszállító képességének változása miatt, ami árvíz esetén a Megyeri híd pillérénél úgynevezett állékonysági problémákhoz vezethet. A nyilvánosságra hozott terv kapcsán Karácsony arra is emlékeztetett: Hajógyári-szigeten a közpark fővárosi tulajdon, van tulajdona a III. kerületi önkormányzatnak, az államnak és magánszemélyeknek is. „Bármilyen beruházás csakis az érintettek bevonásával történhet, és mi a zöldfelület megóvását tartjuk szem előtt. A Hajógyári szigeten semmiféle beruházás nem járhat a zöldfelület indokolatlan pusztításával. És pont.”
Szerző

Lemondott az Index nem egészen egyhetes vezérigazgatója

Publikálás dátuma
2020.06.30. 10:37

Fotó: Pavel Bogolepov / Nepszava
A hivatalos indoklás szerint a részletek ismeretében arra jutott, mégsem képes megoldani a feladatot.
Vezérigazgató nélkül működik tovább június 30-tól az Index.hu Zrt., miután lemondott kedden a múlt szerdán kinevezett vezérigazgató, Ződi Zsolt, írja az Index. A szerkesztőség ugyanakkor értesült a hírről, amikor Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke közleményt küldött a sajtó többi képviselőjének is. "Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra", így hangzik Ződi indoklása, aki Pusztay Andrást váltotta pozícióban.
Ződi Zsolt az ATV stúdiójában
Fotó: ATV
"Vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására", írta Bodolai.

Dull Szabolcs: A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak

A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó - írja Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője a portálon megjelent írásában.  Majd így folytatja: Fontosabb azonban, hogy mit tudunk. * Tudjuk, hogy szeretnénk nyugodtan újságot írni. * Tudjuk, hogy szeretnénk a közélet, a kultúra, a technika, a tudomány és a sport legfontosabb híreit minél gyorsabban és minél pontosabban feldolgozni. * Tudjuk, hogy szeretnénk a prominens embereket érintő rázósabb sztorik, de az olvasóinkat érintő mindennapi történetek részleteit is feltárni. * Tudjuk, hogy szeretnénk a kérdéseinket az illetékeseknek feltenni. És persze szeretnénk önöket, titeket az igaz válaszokról is tájékoztatni. * Tudjuk, hogy a komoly hírek mellett mindeközben a szórakoztatás is fontos, így szeretnénk olykor viccelődni is. * Tudjuk, hogy szeretnénk már végre csakis az újság tartalmával foglalkozni.

Szerző
Frissítve: 2020.06.30. 20:17