Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere

Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:49

Fotó: Google Street View
Július elsejével távozik a tavaly ősszel megválasztott Szomorú Szilárd. A kormánypárti településvezető a képviselőket dicséri, külső támadást sejtet.
"Tegnap este bejelentettem a testületem felé, hogy befejezem azt a munkát, amit csak önöknek köszönhettem, hogy eddig betölthettem" – írta keddi Facebook-bejegyzésében Szomorú Szilárd (Fidesz-KDNP), Balatonszemes tavaly októberben megválasztott polgármestere. A 24.hu vette észre a bejegyzést, amelyben a városvezető annak konkrét okát nem osztotta meg a közvéleménnyel. Ugyanakkor azt írta:
„Óriási a feszültség településünkön. Ebből kiindulva levontam a következtetéseket és megtettem azt, amit a településünk érdeke megkíván.”

A július 1-jei hatállyal a tisztségéből távozó településvezető eléggé homályosan fogalmazva azt állította, hogy ő nem arra vállalkozott, ami ma Balatonszemesen folyik, illetve nem harcba és csatába indult.  
„Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni”

– magyarázta a lépését.

Szomorú Szilárd, aki kormánypárti polgármesterként hat független képviselővel dolgozott eddig együtt, arra utalt, hogy nem tőlük érkezhetett működése ellen a támadás: „ott hagytam a jobbnál jobb képviselő-társaimat magukra, akikkel tele voltunk tervekkel és ötletekkel, amibe az ember szíve szakad bele”. A polgármesterrel kapcsolatban a 24.hu azt írta, hogy évek óta a balatonszemesi képviselő-testület tagja, volt már alpolgármesteri pozícióban is. Tavaly októberben azt a független Takács Józsefet váltotta, akinek veje terítette a drogot a Balaton partján.  Szomorú Szilárd, ahogy arról a Népszava is beszámolt, legutóbb azzal vétette magát észre, hogy kilenc másik fideszes polgármesterrel együtt nem szavazta meg balatoni hajózási cég, a Bahart vagyonának a koronavírus-járványra hivatkozva tervezett eladását.
Szerző

Akkor mától minden újságíró nyugodtan tudósíthat egy tüntetésről az úttestről is

Publikálás dátuma
2020.06.30. 13:24
A Legfőbb Ügyészséghez meghirdetett Ismeretlen tettesek tüntetése elnevezésű ellenzéki demonstráció résztvevői Budapesten, a Nyugati téri felüljárón 2019. január 23-án
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A rendőrség megbüntette a munkáját végző tudósítót, pedig a bíróság szerint az újságíró nem is járhatott volna el másképp.
Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szabálysértési eljárást a Mérce főszerkesztőjével, Diószegi-Horváth Nórával szemben, akit azért bírságoltak meg 30 ezer forintra, mert a rendőrség szerint megsértette a közúti közlekedés szabályait, amikor a tüntető tömeget követve az úttesten tartózkodott, írja közleményében a Magyar Helsinki Bizottság.
Az eset a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé szervezett, az MTVA Kunigunda utcai székházából kidobott ellenzéki képviselőkről szóló néhány száz fős tüntetésen történt. A tömeg egy része a bejelentett program után tovább vonult, velük haladt más újságírókkal együtt Diószegi-Horváth. A rendőrség a Nyugati Pályaudvar melletti felüljárón tartotta fel a spontán demonstrációt, a tüntetőkkel együtt pedig az újságírót is igazoltatták, és bírság kiszabásával szabálysértési eljárást indítottak ellene. Diószegi-Horváth Nóra a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje segítségével kifogást nyújtott be a rendőrség határozata ellen, a rendőrség viszont kitartott álláspontja mellett, így az ügy bíróság elé került. „A bíróság előtt sikerült bizonyítani hogy a közfeladatot ellátó tudósító a munkáját végezte. Részvételével az eseményen nem okozott aránytalan sérelmet, amikor nyilvános, közérdeklődésre számot tartó történésről számolt be a nagyközönségnek. Ráadásul a bíróság azzal is egyetértett, hogy másképpen nem tudósíthatott volna, csak úgy, ha maga is a tömeggel tart.” - számol be a Magyar Helsinki Bizottság közleménye a döntésről.
Szerző

Sokan koronavírus-fertőzöttek lettek a váci kézilabdacsapatból

Publikálás dátuma
2020.06.30. 12:48

Fotó: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület
Szerencsére már mindenki jól van.
A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után, a lagnagyobb gondosság mellett, írja az egyesület közleménye. (Heti két alkalommal vértesztet végeztek, minden nap mérték a játékosok hőmérséklet és a szakmai stábét is, illetve fokozattan ügyeltek a kézfertőtlenítésre.) Ennek ellenére a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek (íz- és szagérzékelés meggyengülése), és a teszt 10 főnél mutatta ki a korona vírus fertőzést. A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett. A pozitív teszt eredményt kapott játékosok már teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek. 
Szerző
Témák
kézilabda Vác
Frissítve: 2020.06.30. 14:47