Előfizetés
Fotó: PRAKASH MATHEMA / AFP or licensors

Boldogan saraznak Nepálban, mielőtt elültetik az idei rizst

Az ország mezőgazdaságának egyik alapterménye a rizs, amit nagyrészt teraszos műveléssel termesztenek. Az évnek egy fontos időszaka a rizspalántázás, amit nem egyszerűen elkezdenek, hanem előtte a dugványozásra előkészített sárban önfeledten játszanak a Nemzeti Rizsnapon. A leginkább a nők és a férfiak alkotta csoportok sorversenyeken és játékokkal mérik össze ügyességüket, ám ezeknek inkább a kemény munka előtti szórakozást szolgálják. Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy sarazni jó, csak felnőve hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Szerző

Megosztás
Fotó: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Tejút és csillagpor a romok felett

Idlib valaha Szíria egy pompás tartománya volt, aztán a háborúban az ellenzék egyik bástyájaként állta a kormányerők és szövetségeseik támadásait. Mára a civil lakosság nagy része elhagyta a mindennapos bombatámadások miatt és nem maradt más, mint romok. Omar Haj Kadour Ariában készült képein az emberi pusztítás és az univerzum szépségének kontrasztja kiált ránk.

Szerző

Megosztás
Fotó: MÁV

Mintha óriáspók szőtte volna tele a Nyugati pályaudvart - képek a felújításról

Másfél hónapig tartott a pályaudvar utascsarnokának állványozása, ám ahhoz, hogy felépíthessék, előtte bontani kellet. A felsővezetékek és tartók lebontása után 70 ezer légköbméteres szerkezetet építettek a 8200 négyzetméternyi tetőfelület rekonstrukciójához. Műszakonként 40 szakember dolgozott az állványzat építésén, amihet az elemeket éjszaka szállították és nappal állították össze. A felújítás első szakaszában tervezett bontási műveleteket várhatóan ősszel fejezik be. Nézzen be a lezárt csarnokba!

Szerző

Megosztás