Belefulladt egy fiatal a Krasznába Ópályinál

Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban.
A Krasznába fulladt egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ópályinál - tájékoztatta a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t. Rutkai-Dér Vivien közölte: a fiatalember hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban, felkutatására a mátészalkai hivatásos tűzoltók és mentőszervezetek érkeztek a helyszínre. A férfi holttestét kedd délelőtt, az eltűnési helyétől nem messze találták meg a Krasznában.
Szerző
Témák
fulladás Kraszna

Hazugság volt az érdi emberrablás, magának okozta a sérüléseket a 15 éves lány

Publikálás dátuma
2020.06.30. 11:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sajtót sikeresen megvezette, a rendőrséget már nem tudta az érdi kamasz, aki emberrablók helyett barátjával töltötte a kieső órákat.
 Elrabolt és megerőszakolt tinédzserről tett bejelentést a rendőrségen a lány 16 éves barátja 2020. június 29-én 16 óra 30 perc körül. A lány állította, hogy aznap 8 óra 30 perc körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze barátjával.
Miközben a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forró nyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is. Késő estére kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték.
Hogy meséjük még hihetőbb legyen, a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat – írja a police.hu. A fiatalok ugyanakkor nem csak a rendőröket tévesztették meg: hétfőn és kedden tucatnyi országos lefedettségű lap számolt be az esetről abban a hiszemben, hogy tényleg bűncselekmény történt. A  kamaszok tettének a szülői leszidásnál jóval súlyosabb következménye lehet, hiszen a hatóság félrevezetésének vétségéért két éves szabadságvesztés is járhat büntetésként.
Szerző

Segélyhívás közben verte volt feleségét a kaposvári férfi

Publikálás dátuma
2020.06.30. 10:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A láthatás ideje alatt is részeg volt az apa, ököllel torolta meg, hogy el akarták vinni tőle a gyereket.
Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Ügyészség a 44 éves férfival szemben, aki egy vita során bántalmazta a volt feleségét, és megpróbálta megakadályozni abban, hogy értesítse a rendőrséget – olvasható az ügyészség honlapján. Az elvált házaspár egyik közös gyermeke a vádlottnál volt láthatáson, amikor megjelent nála az anya, és közölte, hogy volt férje ittassága miatt hazaviszi a kisfiút. A vádlott ezt nem akarta hagyni: a vita eldurvult, a férfi több alkalommal meglökte a volt élettársát, aki ezért értesíteni akarta a rendőrséget.
A vádlott az asszonnyal dulakodva megpróbálta megakadályozni, hogy a nő bejelentést tegyen, de nem járt sikerrel, mivel a nagyobbik gyermekük, illetve egy férfi is a nő segítségére sietett.
Ennek ellenére a férfi még akkor is bántalmazta a nőt, amikor az vonalban volt a 112-es segélyhívóval, sőt mialatt a nő bejelentést tett, kicsavarta a kezéből a mobiltelefonját és azt földhöz vágta.

Végül csak akkor hagyott fel az asszony bántalmazásával, amikor az intézkedő rendőrök a helyszínre értek. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek, és a mobiltelefonja is tönkrement. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.
Szerző