Előfizetés

Tűz volt a vasúttörténeti parkban

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 16:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek.
Kigyulladt egy személyvagon kedd délután Budapesten, az Angyalföld és Zugló határán található Magyar Vasúttörténeti Park területén. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek, de a vagon teljesen kiégett. Senki nem sérült meg.

Gyilkosság Kőbányán - Letartóztatták a gyanúsítottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék. A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. június 28-án egy kőbányai lakásban testi erővel és egy tárggyal olyan súlyosan bántalmazott egy idős férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított bejelentett lakcímmel és tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Elmondása szerint jövedelme van, ezt azonban nem tudta igazolni. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén 10-től 20 évig terjedő – de akár életfogytig tartó – szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezekre tekintettel alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított büntetett előéletű. A gyanúsítás szerinti bűncselekményt egy szintén személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság a fentieket figyelembe véve úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.

Belefulladt egy fiatal a Krasznába Ópályinál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban.
A Krasznába fulladt egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ópályinál - tájékoztatta a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t. Rutkai-Dér Vivien közölte: a fiatalember hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban, felkutatására a mátészalkai hivatásos tűzoltók és mentőszervezetek érkeztek a helyszínre. A férfi holttestét kedd délelőtt, az eltűnési helyétől nem messze találták meg a Krasznában.