Előfizetés
Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Három hónap után először mehettek kocsmába az angolok, boldogra itták magukat – képek Londonból

Londonban szabályos utcabál kerekedett a kijárási korlátozások enyhítése utáni első szabad kocsmázásból, bár az újranyitás egyik feltétele a távolságtartás volt. Szombaton újra kinyitottak az éttermek, mozik és vidámparkok is, de a látszat szerint az angolok a csapolt sörnek örültek a legjobban.

Szerző

Megosztás
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Hiába tiltakoztak, nem hallatszott a Parlamentbe a színművészetisek hangja - galéria

Második alkalommal tiltakoztak az egyetem diákjai az átalakítás miatt. Pénteken Első figyelmeztetés címmel szervezett tüntetést a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata a Kossuth térre. A hallgatók közössége arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az SZFE modellváltásáról rendelkező törvénytervezetet, de míg a téren tiltakoztak, addig bent az országgyűlés simán megszavazta azt.

Szerző

Megosztás
Demonstráció a Parlament előtt, míg odabennt döntenek az egyetem sorsáról
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Delta

A Duna-delta 3446 km²-nyi területével Európa második legnagyobb deltatorkolata a Volga-delta mögött, Románia és Ukrajna területén, 1991 óta a világörökség része. Területéből 2733 km² szigorúan védett, több mint 1200 növényfaj, 300 madárfaj és 45 édesvízi halhonos itt, több millió madár jár vissza évente költeni a Föld különböző vidékeiről. A Deltában körülbelül 15 000 ember él, a legtöbben hagyományos csónakokkal halásznak Európa egyik utolsó érintetlen édesvízi élőhelyén.

Szerző

Megosztás