Előfizetés

Lemondott a fideszes polgármester, feloszlatta magát a gánti képviselő-testület

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 13:04

Fotó: Google Street View
Egy idős független képviselő még tavasszal a koronavírus-veszélyeztetettség miatt távozott, a község fideszes vezetője terhessége miatt távozik.
Gánton egy képviselő a járvány miatt, a polgármester a szülésre készülve távozik, működésképtelenné vált a testület – írta a hvg.hu a FEOL értesülése alapján. – A volt önkormányzati képviselő, Muszkáné Gömöry Zsuzsanna még tavasszal azért adta vissza a megbízását, mert elmúlt 70 éves, így a koronavírus terjedésekor fokozottan veszélyeztetettnek számít – idézte fel a portál, amint azt is:  Spergelné Rádl Ibolya fideszes polgármester azzal indokolta a lemondását, hogy januárra várja a második gyerekét. Kettejük lemondásával az öttagú testület működésképtelen, három képviselővel, polgármester nélkül pedig a bizottságok sem működhetnek tovább. Ezért szeptemberben nemcsak új polgármestert, hanem új képviselőket is kell választani.   Spergelné Rádl Ibolya egyébként három hónapos terhesen a nyarat még átdolgozza. Mint elmondta, még átadna egy tájházat és egy bauxitbányászati múzeum avatására is készül.

Veiszer Alinda felmondott az ATV-nél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 12:16

Fotó: Népszava
A műsorvezető április óta vezette a csatorna reggeli műsorát.
„Életemben először felmondtam. Hirtelen döntés, hosszú érési fázis után. Nem mindenhova passzol az ember (...) Nagyon izgalmas kaland volt, sok tanulsággal” – írta a műsorvezető hétfő délelőtt a Facebook-oldalán
„Nagyon köszönöm a lehetőséget az ATV-nek, hogy kipróbálhattam magam a reggeli páros műsorvezetésben, de ebben a formában nem éreztem magaménak” – idézi a csatorna honlapja Veiszer Alindát, aki április óta volt a reggel látható, Start egyik műsorvezetője. Az ATV köszöni az újságíró munkáját és további sok sikert kíván neki.

Hódmezővásárhely egykori népszerű polgármesterének a fia vádlott a hekkerügyben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 12:15
Márki-Zay Péter polgármester számolt be a vádemelésről
Vádlott lett a helyi vagyonkezelő volt vezetője, ifjabb Rapcsák András. Büntetőeljárás zajlik a városháza elleni tavaly őszi kibertámadás miatt.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ifjabb Rapcsák András ellen a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt ért hekkertámadások ügyében – írja az Index. A portál a Hódpress nevű helyi híroldal és Márki-Zay Péter polgármester vasárnap esti Facebook-videója alapján számolt be a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. (HVSZ) korábbi vezetője ügyének fejleményeiről.  A Csongrád-Csanád megyei város független, ellenzéki támogatottságú vezetője a felvételen bemutatta az ügyészség tájékoztató levelét. Ifjabb Rapcsák András a rendszerváltástól több mint egy évtizeden át vezető néhai KDNP-s Rapcsák András fia. Az ifjabb Rapcsák vezette HVSZ-t még tavaly ősszel vádolta meg Márki-Zay Péter azzal, hogy a cég egyik gépéről hekkertámadás érte a polgármesteri hivatalt. Ezt a vádat a HVSZ és a társaság akkori vezetője is tagadja. A jelenlegi városvezető által most bemutatott dokumentum szerint ifjabb Rapcsákot információs rendszer és adat megsértésével megalapozottan vádolják.