Előfizetés

A Pesti úton megelőző csapásként fertőtlenítő katonák gyűrűjében szapulta a fővárost Németh Szilárd

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.07.20. 14:04

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A fideszes honvédelmi államtitkár az idősotthon ügyében meggyóntatná Karácsony Gergely főpolgármestert.
Ismét fertőtlenítik a főváros által fenntartott Pesti úti idősotthont a katonák – jelentette be hétfőn Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Helyszíni, XVII. kerületi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: legutóbb húsvétkor kellett fertőtleníteni az idősotthont. Szerinte a koronavírus-járvány idején itt „a fenntartó súlyos mulasztásai miatt gócpont alakult ki”. Hozzátette: most megelőző intézkedésként fertőtlenítik újra az intézményt a Magyar Honvédség katonái, hogy az ne válhasson ismét gócponttá. Ezzel kapcsolatban a fideszes politikus rögtönzött beszédében nem kímélte az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzatot, különösen Karácsony Gergely főpolgármestert és helyettesét, a DK-s Gy. Németh Erzsébetet hiányolta. – Mulasztás volt, hogy amikor berobbant a vírus, nem volt állandó és folyamatos orvosi ellátás az intézményben, nem tartották be az előírásokat, ajánlásokat és súlyos higiéniai mulasztásokat is találtak a hatóságok. Az otthonban 312 ápolt és 26 ápoló betegedett meg, és 55-en elhunytak – mondta az államtitkár. Németh Szilárd megismételte a kormánypártok által a veszélyhelyzet idején szinte naponta elmondott vádakat, amelyek szerint „az intézmény vezetőségét és a fenntartó fővárosi önkormányzatot felelősség terheli az ügyben. 
„Karácsony Gergely főpolgármesternek is volna mit meggyónnia”

– közölte Németh Szilárd, arra viszont nem tért ki, hogy kinek vagy kiknek még.

Lemondott a fideszes polgármester, feloszlatta magát a gánti képviselő-testület

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 13:04

Fotó: Google Street View
Egy idős független képviselő még tavasszal a koronavírus-veszélyeztetettség miatt távozott, a község fideszes vezetője terhessége miatt távozik.
Gánton egy képviselő a járvány miatt, a polgármester a szülésre készülve távozik, működésképtelenné vált a testület – írta a hvg.hu a FEOL értesülése alapján. – A volt önkormányzati képviselő, Muszkáné Gömöry Zsuzsanna még tavasszal azért adta vissza a megbízását, mert elmúlt 70 éves, így a koronavírus terjedésekor fokozottan veszélyeztetettnek számít – idézte fel a portál, amint azt is:  Spergelné Rádl Ibolya fideszes polgármester azzal indokolta a lemondását, hogy januárra várja a második gyerekét. Kettejük lemondásával az öttagú testület működésképtelen, három képviselővel, polgármester nélkül pedig a bizottságok sem működhetnek tovább. Ezért szeptemberben nemcsak új polgármestert, hanem új képviselőket is kell választani.   Spergelné Rádl Ibolya egyébként három hónapos terhesen a nyarat még átdolgozza. Mint elmondta, még átadna egy tájházat és egy bauxitbányászati múzeum avatására is készül.

Veiszer Alinda felmondott az ATV-nél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 12:16

Fotó: Népszava
A műsorvezető április óta vezette a csatorna reggeli műsorát.
„Életemben először felmondtam. Hirtelen döntés, hosszú érési fázis után. Nem mindenhova passzol az ember (...) Nagyon izgalmas kaland volt, sok tanulsággal” – írta a műsorvezető hétfő délelőtt a Facebook-oldalán
„Nagyon köszönöm a lehetőséget az ATV-nek, hogy kipróbálhattam magam a reggeli páros műsorvezetésben, de ebben a formában nem éreztem magaménak” – idézi a csatorna honlapja Veiszer Alindát, aki április óta volt a reggel látható, Start egyik műsorvezetője. Az ATV köszöni az újságíró munkáját és további sok sikert kíván neki.