Előfizetés

Visszalendült a Fővárosi Vízművek kinevezési ingája: újra a régi igazgató az új igazgató

Szalai Anna
Publikálás dátuma
2020.07.20. 17:08

Fotó: Népszava
Június végén lejárt a korábbi vezető kinevezése, így nem volt helye további halogatásnak.
Új igazgató a Fővárosi Vízművek élén    A koronavírus járvány idején megakadt a fővárosi cégek vezetőválasztó gépezete, de júniusban ismét mozgásba jött. Elsőként a Fővárosi Vízművek új vezérigazgatójáról döntöttek. A posztra Karácsony Gergely főpolgármester korábbi ígéretének megfelelően pályázat útján választották ki a megfelelő személyt. Nagy meglepetésre senki sem számított. Keszler Ferencet a mai naptól nevezték ki a cég vezérigazgatójának. A tavalyi önkormányzati választások előtt néhány hónappal távozott posztjáról Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. előző vezérigazgatója. A Fővárosi Közgyűlés a 2019. március végi ülésen egyhangúan úgy döntött, hogy utódja megválasztásáig, de legkésőbb 2020. június 30-ig a társaságot Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettes vezeti. A váltás egyébként egyszer már lezajlott hasonló forgatókönyv szerint, hiszen Haranghy Csaba 2002 és 2008 között volt már a cég első embere, és akkor is Keszler Ferenc váltotta, aki Haranghy Csaba újbóli, 2012-es vezérigazgatói kinevezésekor került vissza gazdasági vezérigazgató-helyettesi posztjára. Ezúttal Haranghy nem tért vissza a vezérigazgatói posztra. A fővárosi önkormányzat új cégvezetőket kiválasztó testülete Keszler Ferenc pályázatát találta a legjobbnak. S ez aligha lephetett meg bárkit is. Keszler vezette Fővárosi Vízművek jól teljesített a járvány idején. A cég egyike volt a stratégiailag fontos gazdasági társaságoknak, amelyekhez katonai segítőket küldtek. A vízműveknél minden olajozottan ment. A vállalatnál ugyanis 2,5 évvel ezelőtt kezdték el kidolgozni a jelenleg használt távmunkarendszert. A hálózati rendszerek titkosítottak, minden adminisztrációs, illetve irodában végezhető munkafolyamat ugyanolyan hatékonysággal folytatható otthonról is. A cég munkavállalóinak harmada már így dolgozik. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes június végén bezzeg cégként emlegette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által előírt közvélemény-kutatás kapcsán is. A három lakossági felhasználók szolgáltatással kapcsolatos elégedettségéről kötelezően felmérést végeztető cég közül ugyanis a Fővárosi Vízművek végeztette el legolcsóbban a munkát. Az általuk kifizetett 1,778 millió forinthoz képest a Fővárosi Csatornázási Művek 2 millióért, míg a FŐTÁV 14,7 millióért rendelte meg ugyanezt.

Egy férfi egyenlő 1,02777 kilométer

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 16:57

Fotó: Komka Péter / MTI
A képlet akkor él, ha az illető egyed alapvetően kormánypárti, politikus, esetleg állami beruházáson dolgozó vállalkozó.
Két szalagtartó hölgy segédletével, összehangolt ollócsattogtatás kíséretében adták át az Egert az M3-as sztrádával összekötő M25-ös bekötő utat - mégpedig 18-an. Azaz a 18,5 kilométeres szakasz majd minden kilométerére jutott egy avató szakember. Az egyetlen nem kormányközeli "ollós" a jelek szerint Mirkócki Ádám polgármester volt. Az eseményen két hölgy is jelen volt, ők szalagtartói szerepben domboríthattak.

Karácsony: már áprilisban döntöttünk a Pesti úti fertőtlenítésről, amit most Németh Szilárd „elrendelt”

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2020.07.20. 16:11
Németh Szilárd, katonák gyűrűjében
Fotó: Németh Szilárd/ Facebook
A honvédelmi államtitkár kamerák előtt találhatta fel a spanyolviaszt. Karácsony Gergely szerint a kórházi fertőzésekkel is foglalkozhatna.
A Pesti úti idősotthon katonai fertőtlenítése remek alkalom volt arra Németh Szilárdnak, hogy csepülje kicsit az ellenzéki fővárosi vezetést. A honvédelmi államtitkár vegyvédelmi szkafanderes honvédek gyűrűjében tartott sajtótájékoztatót az intézmény előtt, ahonnan Karácsony Gergelyt és Gy. Németh Erzsébetet is hiányolta, és a felelősségüket emlegette az otthonban történt halálesetek miatt - az intézményben 312 lakó, 26 ápoló betegedett meg, és az ápoltak közül később 55 idős ember veszítette életét a járvány következtében.
Németh Szilárd üzengetését nem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely sem: 
„… a sajtótájékoztató hatékonysága a járvány megelőzése szempontjából erősen véleményes, ráadásul erről a fertőtlenítésről már áprilisban megállapodtunk”

„mindenesetre a katonák munkáját köszönjük, hozzátesz ahhoz az áldozatos munkához, amit az intézmény dolgozói végeznek”– írta Facebook-oldalán a főpolgármester.  
Karácsony szerint Németh Szilárdnak inkább az újabb kórházi fertőzések megelőzésével kellene foglalkoznia a járvány második hulláma előtt. Emlékeztetett rá , hogy Müller Cecília is elismerte: május végén a Budapesten regisztrált fertőzöttek egyharmada intézményi, elsősorban kórházi fertőzött volt - és a kórházban elhunyt áldozatok közel fele is az ellátó intézményben fertőződött meg.
május végén a Budapesten regisztrált fertőzöttek egyharmada intézményi, elsősorban kórházi fertőzött volt - és a kórházban elhunyt áldozatok közel fele is az ellátó intézményben fertőződött meg.

A főpolgármester szerint az is egyértelmű, hogy több budapesti idősotthon lakója a kórházban kapta el a fertőzést, hiszen negatív PCR-teszttel, más betegség miatt kerültek be, később mégis kimutatták náluk a koronavírus jelenlétét.-. „A fertőzés terjedéséhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a fővárosi kormányhivatal márciusban még „felesleges költségnek” minősítette a kórházból az idősotthonokba visszakerülő betegek tesztelését. Vagyis Németh Szilárd és más fideszes politikusok számára kitűnő sajtótájékoztató-helyszín lenne a kormányhivatal épülete is” -ajánlotta Karácsony Gergely.