Előfizetés

Gyenge az atomhivatal önkontrollja

M. I.
Publikálás dátuma
2020.07.22. 19:16

Fotó: Népszava
Hibákat talált a - Paks 2-es fejlesztés legfontosabb engedélykérelmének bírálatát épp most végző - nukleáris hatóság belső ellenőrző rendszereiben a számvevőszék.
Nem találta szabályszerűnek az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) kontrolltevékenységeinek gyakorlását az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - derül ki a két szervezet szerdai közleményéből. Bár a tevékenységet megfelelően szabályozták, hiányzott a jogosultak szabályszerű felhatalmazása, amiként a fizetési kötelezettségek nyilvántartását sem találták rendben. Az OAH főigazgatójának ennek kapcsán három javaslatot fogalmaztak meg. A nukleáris hatóság 2015-2018 közötti időszakát bemutató összefoglalóban más gondot nem említenek. Az ÁSZ szerint a hivatal a korrupciós kockázatok ellen is megfelelően védekezett. Az OAH-főigazgatóhoz hasonlóan eszerint a számvevők sem akadtak fenn azon, hogy - amiként arra a Greenpeace két éve felhívta a figyelmet - korábban több OAH-alkalmazott, így Hullán Szabolcs jelenlegi főigazgató-helyettes is részt vett egy, a Paks 2-es fejlesztést megalapozó tanulmány megalkotásában. A parlament az elmúlt időszakban szintén jelentősen gyengített az atomszakértők összeférhetetlenségi szabályain. Pedig már csak azért is fontos lenne az OAH teljes elfogulatlansága, mert jelenleg épp a paksi beruházáshoz szükséges legfontosabb engedélykérelem bírálatát végzik.

"Egy kis lépést tettünk előre, de nem tudjuk mihez kerültünk közelebb, a megállapodáshoz vagy a sztrájkhoz"

T.A.
Publikálás dátuma
2020.07.22. 18:19

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Csak egy tárgyalási időponttal lettek gazdagabbak az Ózdi Acélművek béremelést követelő dolgozói, ajánlatot nem kaptak a cégtől. Ezért továbbra is működik a sztrájkbizottság.
A múlt héten sztrájkbizottság alakult az Ózdi Acélműveknél, mert a dolgozóknak semmilyen módon nem sikerült elérni, hogy a vállalat vezetése béremelési kérdésben egyeztessen a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi alapszervezetével. Mint lapunk is megírta, a szerdával végződően egy hét állt a munkáltató rendelkezésére, hogy megkezdje a tárgyalásokat. Egy kis lépést tettünk előre, de nem tudjuk mihez kerültünk közelebb, a megállapodáshoz vagy a sztrájkhoz - foglalta össze a szerdai nap történéseit László Zoltán, a Vasasok alelnöke. Ugyanis szóba állt velük a vállalat Németországban székelő vezetésének helyi megbízottja, ám csak egy újabb, a jövő hét keddjére szóló tárgyalási időpontról tudtak megegyezni. A dolgozók követeléseiről, azok teljesítéséről nem esett szó, viszont a munkáltató kifogásolta a sztrájkbizottság felállítását, vitatta, hogy az jogszerűen történt. A szakszervezeti vezető ezzel kapcsolatban megjegyezte, erre nincs szabályozás, csak a sztrájk megtartásának körülményeire vonatkozik jogszabály. Véleménye szerint az sérthette a munkáltató érzékenységét, hogy az üzemi tanács elnöke állt a szervezkedők élére, és emiatt ebbéli tisztségét fel kell függesztenie. Miután a vasasok helyi szervezetének titkára és az üzemi tanács elnöke ugyanaz, nem kifogásolható a munkáltatói indítvány, ugyanakkor ez nem kérdőjelezheti meg azt, hogy a dolgozóknak joguk van a sztrájkbizottság felállításához és a sztrájkhoz - tette hozzá László Zoltán. A dolgozók álláspontja a bérkövetelésekről nem változott, mint ahogy a munkáltató sem tett ajánlatot a szerdai egyeztetésen. Az ózdi sztrájk támogatottsága azonban továbbra is erős: mint korábbi cikkünkben írtuk, az 500 dolgozó közül eddig mintegy 400 jelezte csatlakozását, de László Zoltán szerint ennél is többen hajlanak a munkabeszüntetésre. Így fenntartják követeléseiket, amely szerint minden munkavállaló számára egységesen bruttó havi 20 ezer forintos alapbéremelést, ezen felül a bértömeg 2-4 százalékára rúgó teljesítményalapú differenciált emelést kérnek. Szeretnék továbbá azt a 13. havi bért is visszakapni, amiről 2008-ban az akkori válság miatt mondtak le a dolgozók, akiknek azt ígérték, ha javul a gazdasági helyzet, ezt visszaadják. László Zoltán úgy véli a német Max Aicher vállalatcsoporthoz tartozó Acélműveket érintő döntéseket Németországban hozzák, a helyi vezetés legfeljebb tárgyalhat és az előterjesztésig viheti a dolgokat, így felvették a kapcsolatot a német társ-szakszervezettel, az IG Metallal és közvetlenül is tájékoztatják a vállalatcsoport tulajdonosát a magyarországi érdekeltségénél történtekről, a szakszervezet álláspontjáról. A főként betonacélokat, hengerhuzalokat gyártó Ózdi Acélművek Kft. vagyonát 1997-ben vásárolta meg a Max Aicher vállalatcsoport. Egy éve a magyar állam 20 százalékos részesedést vásárolt a 150 éves ózdi acélgyártás ikonikus vállalatában. A bértárgyalásokba eddig nem folyt bele az állam képviselője, ilyen szándékáról nem is hallani.

Idén megválasztják a legszerethetőbb munkavállalót is

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.22. 15:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem csak a járvány miatt lesz más ebben az évben a Szerethető Munkahely verseny.
Negyedik alkalommal hirdette meg a Szerethető Munkahelyek versenyt a DreamJo.bs, amely idén több szempontból is megújul. Többek között fókuszba kerül, hogy a jelenlegi helyzetben lehet-e egyáltalán szerethető egy munkahely, hogyan lehet otthonról dolgozni és miért érdemes az irodát is fenntartani, milyen túlélési stratégiákat vetettek be a vállalatok az utóbbi hónapokban, illetve milyen változások várhatóak a jövőben a cégek életében. Újdonság, hogy ősszel a legszerethetőbb álláskeresőt is díjazzák, és mostantól erdélyi vállalkozások is indulhatnak a címért.
A kezdeményezés célja a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjanak minden kisebb és nagyobb cégnek arra, hogy megmutathassák magukat és felkerüljenek a Szerethető Munkahelyek térképére, elhelyezkedéstől, iparágtól és cégmérettől függetlenül, hiszen három éve már a kis- és középvállalatok mellett külön kategóriában a nagyvállalatok is nevezhetnek. 
A szervezők, mint közleményükben írták, fontosnak tartják, hogy az elmúlt években közösséget is sikerült létrehozniuk, ahol mindennapos a tapasztalatcsere. “Büszkék vagyunk arra, hogy már negyedik éve egyre több Szerethető Munkahelyet tudunk bemutatni. Tavaly már több mint ötszáz jelentkező nevezett a pályázatra, idén még több résztvevőre számítunk. Ebben az évben 100 kis- és középvállalkozás, 25 nagyvállalat és 10 erdélyi cég kapja meg a díjat. Emellett pedig az ismert magyar szakemberekből álló zsűri szakmai különdíjakat is kioszt HR és Employer branding kategóriában” – idézik Balogh-Mázi Máriát, a DreamJo.bs és a Szerethető Munkahelyek Díj alapítóját.
A szervezők idén az eddigieknél is jobban koncentrálnak a közösségépítésre és a szakmai kapcsolatok erősítése és a tudásmegosztás kerül fókuszba. A pályázóknak egy online konferencián is segítenek, hogy hogyan lehet a jelenlegi helyzetben is stabil, a munkavállalók számára is élhető környezetet építeni és fenntartani. A szakmai különdíjakat egy záróvacsorával összekötött díjátadón személyesen adják át.

A munkavállalókat is díjazzák

A vírus következtében megváltozott körülmények miatt a DreamJo.bs portálon a cégekhez hasonlóan már az álláskeresők is készíthetnek profilt. Ennek megfelelően a Szerethető Munkahelyek versenyen idén a legszerethetőbb munkavállalót is megválasztják.
A 2017-ben rendezett első Szerethető Munkahelyek verseny óta megduplázódott a jelentkezők száma, a kezdetek óta összesen 1100 nevezés és 232 ezer szavazat érkezett a jelöltekre. Nevezni szeptember 30-ig lehet, a szavazás október 1. és 31. között zajlik, november 4-én hirdetnek eredményt, az online konferencia és a szakmai különdíjasok számára rendezett záróvacsora pedig egy héttel később lesz.