Előfizetés

Meghalt az a 17 éves fiú, aki leesett a Karancs-kilátóról

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.26. 13:38
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A salgótarjáni rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
Meghalt az a 20 év körüli férfi, aki vasárnap leesett a Karancs-kilátóról Salgótarjánban - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete vasárnap délután. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy a salgótarjáni kapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A 25 méter magas Karancs-kilátó Salgótarján közigazgatási területén áll a Karancs-hegység legmagasabb pontján, a magyar-szlovák határ közelében. 
Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a 17 éves fiú két barátjával mászta meg a kilátót, ünnepelhettek valamit, amikor egyelőre nem tudni hogyan, a fiú a mélybe esett. A mentésben speciális mentők is részt vettek, mert a helyszínt nagyon nehezen lehetett megközelíteni.

Hússzedő villával szúrta meg testvérét egy férfi Békéscsabán - a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.26. 11:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bántalmazott férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.
Szóváltás alakult ki két testvér között 2020. július 26-án 3 óra 45 perc körül, egy békéscsabai lakásban. A vita közben az egyik férfi először megütötte, majd egy hússzedő villával megszúrta testvérét - írja a honlapján a rendőrség. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének elkövetésével gyanúsítja a 28 éves békéscsabai férfit, akit a nyomozók őrizetbe vettek. A bántalmazott férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.  

Rendőrök csaptak le a beszerző körútról hazatérő drogkereskedőre (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.26. 08:52

Fotó: police.hu
A lefoglalt kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke 3 millió forint.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztályának nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt korábban elrendelt eljárás keretében azonosított elkövetőt fogtak el - írja a police.hu.    A nyomozás során a 39 éves Sz. Attila került a rendőrök látókörébe. A férfi 2020. július 22-én úgynevezett „telekocsi” szolgáltatás igénybevételével Hollandiába utazott annak érdekében, hogy a kereskedelemre szánt különféle típusú kábítószereket beszerezze, majd azt Magyarországra csempéssze, és Győrben értékesítse. Pár nap külföldi tartózkodást követően ugyancsak „telekocsi”–val, 2020. július 25-én reggel érkezett meg győri tartózkodási helyére. A lakóházba azonban már nem tudott bejutni, mert a rendőrök az ingatlan udvarán elfogták. Sz. Attila ruházatának és poggyászainak átvizsgálása során bruttó 1 kilogramm súlyú, fóliába tekert csomagot és több, kisebb méretű fémdobozt találtak. A férfi elmondta, hogy a csomagban 1 kilogramm amphetamin, a fémdobozokban pedig meszkalin gomba van, és hozzátette, hogy az ingatlanban saját használatra úgynevezett „PIKO” típusú kábítószer is van. Ez utóbbi Sz. Attila élettársának, a 39 éves V. Jánosnénak táskájából került elő. A nyomozók a pár mindkét tagját előállították, a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének, míg élettársát kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá Sz. Attilát őrizetbe vették, és letartóztatására előterjesztést tesznek az ügyészség felé. A lefoglalt, és jelenleg szakértő által vizsgált kábítószergyanús anyag körülbelül 1000 adagra porciózható, feketepiaci értéke 3 millió forint.