Visszahívja Mészáros Lőrinc tojásait a Lidl

Publikálás dátuma
2020.07.27. 16:14
Képünk illusztráció
Fotó: Shuttestock
Az Aranykorona Zrt. elnézést kér.
Termék-visszahívást jelentett be honlapján a Lidl, a 10 darabos kiszerelésben árult, A osztályú, M-es méretű friss tojásokkal van probléma;  a gyártó, az Aranykorona Zrt. telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonellaszennyezettséget azonosítottak, írja a hvg.hu. Azok a termékek érintettek, amelyeken az alábbi csomagolóüzem-azonosító és a minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel: Csomagolóüzem-azonosító: HU-06-TCS-001 Minőségmegőrzési idő: 27.07.2020 01.08.2020 07.08.2020 14.08.2020 Mészáros Lőrinc agrárvállalkozása, a székesfehérvári Aranykorona Zrt. a tavalyi évet 83 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Az Aranykorona elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.
Szerző

Ahol nemzeti sportnak számít a korrupció, ott dagadtak a miniszterek

Publikálás dátuma
2020.07.27. 15:32
Abdulaziz Kamilov, üzbég külügyminiszter
Fotó: Grigoriy Sisoev / AFP
A klasszikus "mutyimérési" módszerek eredménye megdöbbentően egyezik a "zsírszámítással".
Nem minden elhízott politikus korrupt, de azokban az országokban, ahol nagy a korrupció, kövérebbek a miniszterek is, idéz egy friss tanulmányt a 444.hu. Pavlo R. Blavatskyy, az üzleti tudományok terén posztgraduális képzést nyújtó Montpellier Business School kutatója munkatársaival egy algoritmus segítségével 299, a tizenöt posztszovjet ország kormánytagjairól 2017-ben készült fotót vizsgált át. Az algoritmus a portrék alapján belőtte, mekkora lehet a képen szereplő személy testtömegindexe (BMI).
 A kutató azt vizsgálta, mekkora a korreláció a korrupció mértékét hagyományos módszerekkel mérő értékek és az elhízás mértéke között. És arra jutott, hogy meglehetősen nagy. Azt, hogy egy országban mekkora a korrupció, hagyományosan ugye nem a BMI alapján számolják, hanem a Transparency International Korrupció-érzékelési Indexe (CPI), a Világbank Korrupciós Kontroll Indikátora, illetve az Index of Public Integrity (IPI) alapján, ami megbecsüli és rangsorolja az országok korrupciós kitettségét. A friss tanulmány szerint ezek nagyban korrelálnak a BMI alapján számolt adatokkal. A 299 miniszter közül 96, tehát 32 százalékuk elhízott volt, átlagosan 35-40 volt a BMI-jük. Az üzbég miniszterek több mint fele szintén el volt hízva, ugyanez az arány a tádzsikok között 44 százalék volt. A 24 ukrán miniszterek közül 10 volt elhízott. A legslankabbak a három balti állam miniszterei voltak - épp ez a három ország a legkevésbé korrupt a vizsgáltak közül. Jól teljesített Grúzia is. A legnagyobb korrupció a hagyományos módszer szerint mérve Tádzsikisztánban, Türkmenisztánban és Üzbegisztánban van, a legmagasabb BMI-értékek pedig Türkmenisztán, Üzbegisztán és Ukrajna minisztereinél születtek. A tanulmány szerzője szerint talán Ukrajnában alá-, Tádzsikisztánban pedig túlbecsülik a korrupció mértékét. Azt viszont aláhúzza, hogy az, hogy egy politikus el van hízva, nyilván még nem jelenti azt, hogy korrupt is. Az is jó felvetés, hogy talán ahol a teljes népesség körében probléma a túlsúly, ott nyilván a miniszterek is kövérebbek. Ugyanakkor a vizsgált esetek azt mutatják, itt nem erről van szó. 
Szerző

Mészáros Lőrinc éttermében fogadott újra örök hűséget Rogán-Gaál Cecília

Publikálás dátuma
2020.07.27. 15:20

Fotó: Shutterstock
Miközben a fővárosban az Indexért tüntettek, Rogán -Gaál Cecília egy tihanyi luxusfogadóban tartotta második lakodalmát.
Lezajlott Rogán-Gaál Cecília második lagzija. A propagandaminiszter korábbi felesége pénteken, a Mészáros-birodalom egyik balatoni egységében, a Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényházban esküdött örök hűséget vőlegényének– írja a Magyar Hang. A boldog új férj Szendrei Dániel teniszedző.
A lakodalmat népes sereglet előtt, a NER hotelek listáján is szereplő Mészáros-étterem teraszán tartották, ahonnan – mint azt a cég honlapján írják – „a legszebb kilátás nyílik a Belső-tóra és az Apátságra”.
A Tihanyi Vinarius ugyan egy átlagembernek megfizethetetlen, ám nem a legdrágább a Balaton körül, és minden bizonnyal a Mészáros-portfolióban is van még ennél is borsosabb árfekvésű egység. A hely étlapját böngészve például a kacsamell (narancsos borssal, vargányával, zöld spárgával és flageolet-babpürével) már 4790 Ft-ért elérhető. A desszertekért 1890 Ft-ot kell leszurkolnunk. Egy négyfős családnak úgy kell számolnia, hogy körülbelül 30-35 ezer forintot fognak fizetni egy ebédért, viszont SZÉP kártyával is fizethetnek.
Sokan azt hitték, hogy válásával megszűnik a „belépője” a NER belső köreibe Rogán-Gaál Cecíliának  -írja a lap -  ám erre rácáfolt az, amikor a februári Orbán-évértékelőre már saját jogon kapott meghívást. Sőt, jól értesült „kremlinológusok” azt is annak jeleként értékelték, hogy nem esett ki Orbán Viktor kegyeiből, hogy Rogán-Gaál az évértékelő VIP-vendégeként a rendezvénynek helyszínt biztosító Várkert Bazár mélygarázsában parkolhatott. 
Szerző