Előfizetés

Nem kell kéthetes karanténba vonulnia a Real Madridnak

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.28. 09:21

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Felmentést kapnak a karanténkötelezettség alól, amely Angliában a Spanyolországból érkezőkre vonatkozik.
A Real Madrid csapatának nem kell karanténba vonulnia a Manchester City elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt. A Sky Sports News értesülése szerint a Real játékosai, a szakmai stáb és a vezetők
felmentést kapnak a 14 napos karanténkötelezettség alól, amely Angliában a Spanyolországból érkezőkre vonatkozik.

A londoni kormány így akarja segíteni a nagy sportesemények lebonyolítását a koronavírus-járvány közepette a csatorna szerint. A BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, még a pandémia előtt, a City február 26-án 2-1-re nyert Madridban. A visszavágót jövő pénteken Manchesterben nézők nélkül rendezik meg. A BL döntő tornájára, a negyeddöntőktől Portugáliában kerül sor augusztus 12. és 23. között.

Lemajmozta a szurkolókat, és elárulta, hogy a feleségét taszítja a hely - gyorsan bukta állását a fociedző

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.27. 21:23

Fotó: SIMPLICIUS SHAO / AFP or licensors
Amikor a civilizált belga agya eldurran.
Rasszista megnyilvánulása után menesztették Luc Eymaelt, a tanzániai labdarúgó-bajnokságban szereplő Young Africans együttesének vezetőedzőjét, írja a hvg.hu. A belga tréner egy döntetlent követően illette méltatlan jelzőkkel a szurkolókat, és kritizálta az országban meglévő infrastruktúrát. Ezek a szurkolók semmit nem tudnak a futballról. Csak kiabálnak, olyanok, mint a majmok vagy az ugató kutyák – idézte több internetes oldal is a 60 esztendős edzőt. „Ez a hely nem nekem való, olyan pályákon kell játszani, mint Európában a heted- vagy nyolcadosztályban. Nem szeretek az önök országában lenni” – bírálta a körülményeket Eymael. Hozzáfűzte, a felesége sem élvezi az ottlétet, az számára is taszító.  Eymael később elnézést kért a nyilatkozatokért, de már későn.

Az UEFA-t bírálták Münchenben

Népszava
Publikálás dátuma
2020.07.27. 19:57

Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
A fizetési sapka nem megoldás
Hibásnak tartja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásait a Bayern München a pénzügyi visszaélések megakadályozására. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub ügyvezető elnöke hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a sportág jövője kerül veszélybe, ha a résztvevők nem tartják be az előírásokat. A 64 éves sportvezető ezzel arra célzott, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette a Manchester Cityt, amely megszegte az UEFA pénzügyi szabályait (bizonyíthatóan több pénzt költött el, mint amennyi bevétele volt), mégis megúszta a kizárást a Bajnokok Ligájából. „Felhívtam Josep Guardiolát, a City trénerét és gratuláltam neki a CAS ítéletéhez, de mivel a müncheni időszakának köszönhetően nagyon jó a viszonyunk, azt is elmondtam, hogy nem értek egyet a döntéssel – mondta Rummenigge. - Több forrásból is azt az információt kaptam, hogy az UEFA határozata jogilag nem volt megfelelően előkészítve, ezért lehetett sikeres az angol klub fellebbezése. Közösen kell olyan szabályokat kidolgoznunk és ezeket betartanunk, melyek garantálják, hogy a futball nem veszíti el hitelességét a szponzorok és a szurkolók szemében.” Rummenigge azt is elárulta, hogy több klubvezetővel is beszélt erről a témáról, de egyelőre még távol vannak az érintettek a közös nevezőtől. „Abban mindenki egyetért, hogy meg kell akadályozni a visszaéléseket, de a módszereket illetően egyelőre nagyok a nézetkülönbségek, amiről nem kizárólag az érintettek tehetnek – hangsúlyozta a müncheni elöljáró. - Többen fölvetették például a fizetési sapka bevezetését, de erre például Németországban nem lenne lehetőség, mert a mi törvényeink tiltják bármilyen területen a fizetések ilyen jellegű korlátozását és ezeket a jogszabályokat a labdarúgás szereplőinek is be kell tartani. Az viszont nem kérdés, hogy folytatni kell az egyeztetéseket és minél hamarabb meg kell találni a mindenki számára megfelelő megoldást.”