Előfizetés

Fiatal házaspár árult drogot Nógrád megyében

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.28. 11:10

Fotó: police.hu
A lakásukon több százezer forint készpénzt foglaltak le a rendőrök. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását.
Új pszichoaktív anyagot árult egy szalmatercsi házaspár, a rendőrség büntetőeljárást indított ellenük – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel. Nágel Tamás elmondta: a Szalmatercs községben tartott ellenőrzések során két autó utasainál és két gyalogosnál is barnás színű növényi törmeléket találtak, ezek az igazságügyi szakértői vélemény szerint új pszichoaktív anyagot tartalmaztak. A nyomozás során kiderült, hogy a drogot egy 21 éves férfi és vele egyidős házastársa értékesítette, a lakásukon több százezer forint készpénzt foglaltak le. A házaspárt hétfőn fogták el, a szécsényi rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását.

Autóval ütközött a HÉV Csömörön

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.28. 11:05
A csömöri HÉV-átjáró a Major úton
Fotó: Google Street View
A baleset miatt Cinkota és Csömör között pótlóbuszok közlekednek.
Pótlóbusz járt a csömöri HÉV (H9) helyett Cinkota és Csömör között baleset miatt. Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy autóval karambolozott egy HÉV a csömöri Major úton, az átjáróban.

Cserbenhagyásos gázolással „köszönte meg” az enyhe ítéletet az bedrogozott kecskeméti sofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.28. 10:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi a baleset előtt két héttel kapott felfüggesztett börtönbüntetést. Az ügyészség ezt most letöltendőre váltaná be.
Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt emelt vádat Kecskeméti Járási Ügyészség egy helyi férfival szemben, aki elgázolt egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott. A vád szerint a férfi – két héttel azután, hogy őt a bíróság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte -, 2019. június 22-én, késő este alkohol és nyugtató hatása alatt közlekedett teherautós Kecskeméten. A férfi járművével áttért a menetirány szerinti jobb oldalon kialakított kerékpársávba és a visszapillantó tükrével elsodorta a kerékpáros nőt.
A sértett az úttestre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az ittas és bódult vádlott így azt a KRESZ-szabályt is megszegte, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles azonnal megállni, a sérült vagy veszélybe került személynek segítséget nyújtani, további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni - írja közleményében az ügyészség.
A hatóság a férfival szemben ezért végrehajtandó börtönbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott, továbbá a próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtására is indítványt tett. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.