Előfizetés

Kalóz tévéadót kapcsoltak le Budapesten a NAV nyomozói (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 13:39

Fotó: NAV
A feketén működtetett stream oldalról 88 magyar nyelvű tévécsatornát lehetett elérni, az előfizetők meghívás alapján kerülhettek be a körbe.
Illegális műsorszórásra berendezett szerverteremre bukkantak az adóhivatal munkatársai Budapesten. A 88 magyar nyelvű tévécsatornát kínáló weblapnak 8 ezernél is több regisztrált felhasználója volt. A szerzői jogok megsértésével a kalóztévé csaknem 200 millió forint vagyoni hátrányt okozott – írja Facebook-oldalán a NAV.
Beszámolójuk szerint az illegális műsorszóró megálmodója egy nagykanizsai férfi volt, aki édesanyja tévészolgáltatását szerette volna a saját otthonából nézni. Ehhez talált is szerverszolgáltatót, egy budapesti férfi személyében, aki neten kezdte el közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű távközlési szolgáltató műsorát. A streamre először csak néhányan csatlakoztak, de hamar jött az ötlet, hogy ezzel pénzt is lehetne keresni. A két férfi ezután társult, és „meghívásos alapon” kezdte hirdetni a streamoldalt, ahhoz csak már meglévő előfizetői ajánlásra lehetett csatlakozni. Regisztrációval és az előfizetési díj átutalásával az illegális IPTV-szolgáltatás bárkinek, bárhol a világon, bármilyen okoseszközzel elérhetővé vált. A nyomozás jelenlegi adatai szerint több mint nyolcezren vették igénybe, csomagtól függően kétezer vagy ötezer forint fejében. 
A páros az üzletből megközelítőleg 600 millió forint bevételre tett szert,

ezért a NAV a vagyongyarapodásukat is vizsgálja.

Számítógépből és lisztből is betáraztak

A technikai hátteret nyújtó fővárosi férfi otthonából a nyomozók 52 asztali számítógépet, dekódereket és tévékártyákat foglaltak le, az illegális sugárzást biztosító 6 szervert pedig azonnal leválasztották a hálózatról. A budapesti ingatlanban egyébként az informatikai felszerelésen túl hegyekben állt a tartós élelmiszer is, a fiatalember több száz kiló lisztet, konzervet és tésztát halmozott fel a koronavírus-járványtól való félelmében, a házkutatás idején már több hónapja ki sem merészkedett az utcára. A jogdíjak megfizetése nélkül nyújtott illegális IPTV-szolgáltatás szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogokat sért, ami bűncselekmény, elkövetőjére akár a 8 év szabadságvesztés is kiszabható - hangsúlyozza az adóhivatal.

Megzsarolta és bezárta házába a nőt, aki elállt az autója megvételétől (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:52

Fotó: police.hu
A nő végül ötezer forintot adott a férfinak, így elhagyhatta az épületet.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság zsarolás és személyi szabadság megsértése megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 54 éves helyi lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a férfi kedden, a reggeli órákban salgótarjáni családi házánál egy gépkocsi adás-vétele kapcsán találkozott a sértettel és annak édesanyjával. A nő a későbbiekben elállt a jármű vételétől, amely után a férfi bezárta családi háza bejárati ajtaját és tízezer forint készpénzt követelt tőle. Ezután a nő hozzátartozójával dulakodni kezdett. Ezt követően a nő ötezer forintot fizetett neki, majd édesanyjával együtt elhagyhatták az ingatlant. Az 54 éves férfit a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Meghosszabbították a két komáromi férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint halálra verték a lakótársukat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:34
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A gyanúsítottak továbbra is tagadják bűnösségüket.
Továbbra is tagadja a bűnösségét az a két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy június 17-én a késő esti órákban halálra verték az alkalmai ismerősüket – közölte a 24.hu megkeresésére Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a Tatabányai Járásbíróság egyetértett a főügyészség indítványával, és három hónappal meghosszabbította a gyanúsítottak letartóztatását. A portál felidézi: a két negyven körüli férfiszívességi lakásfelhasználóként lakott az őket befogadó sértettnél. Egyik este addig verték ittasan a jótevőjüket, amíg a többszörös törések és a kialakult belső vérzések miatt a férfi életét vesztette. Kiderült, hogy mindkét férfi volt már büntetve korábban, megélhetést biztosító jövedelemmel pedig egyikük sem rendelkezik. Mivel esetükben komolyan tartani lehet attól, hogy újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követnének el, vagy megpróbálnának elrejtőzni a hatóságok elől, ezért az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította a letartóztatásukat.