Előfizetés

Lövöldözésig fajult egy vita Érden, egy ember meghalt és többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 05:57

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 50 éves férfi életét vesztette.
A rendőrség közleménye szerint csütörtök este, 20 óra körül Érden, az Iparos úton két több fős társaság összeszólalkozott. A vita tettlegességig fajult, egy 50 éves férfi meghalt, több sérültet a mentők kórházba vittek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték a körülmények tisztázását.
Az Origo azt írja, egy érdi benzinkúton esett egymásnak két társaság, kések, és pisztolyok is előkerültek. Úgy tudják, négy ember sérült meg, egyiküket kritikus állapotban kórházba szállították, de ott meghalt.

Szitává lőttek egy robbanásveszélyes gázpalackot a pécsi mesterlövészek (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 17:43
Mesterlövészek hatástalanítják a pécsi garázstűzben felhevült palackot
Fotó: police.hu
Tíz lövés szelídítette meg a garázstűzben felhevült tartályt.
Lángoló garázshoz riasztották a tűzoltókat szerda este Pécsett, a Bolgár közben. A szakemberek megfékezték a tüzet, azonban az ingatlanban egy átforrósodott acetilén-gázpalackot is találtak, ezért rendőrségi mesterlövész segítségét is kérték.
A „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály mesterlövészei több lövéssel lőtték ki a palackot, amelynek során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett – írja a police.hu., Mint a rendőrségi videón és a mellékelt képeken is látható, a palackot legalább tíz találat érte, a rendőrség lövészei pedig egy orosz gyártmányú Dragunov-puskával semlegesítették a robbanásveszélyes tartályt.

Félmilliót ad a rendőrség a debreceni játszótéren agyonvert férfi gyilkosáért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Járókelők találtak rá a holttestre, nyomozók a lakosság segítségét is kérik az elkövető megtalálásához.
Halálra vertek egy férfit július 12-én hajnalban Debrecenben, az Erzsébet utcai játszótéren: az áldozatot reggel találták meg, a helyszínre riasztott mentők már nem tudtak segíteni rajta. Az elkövető máig ismeretlen, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság pedig félmillió forintos nyomravezetői díjjal gyorsítaná fel azonosítását: 
„A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti”

- áll a police.hu-n közzétett rendőrségi felhívásban. Azt is hangsúlyozzák, hogy a nyomozók a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, és szükség esetén a tanú  védelméről is gondoskodik.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20.), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.