Előfizetés

Éveken át szexuálisan zaklatta lányát egy Bács-Kiskun megyei férfi, súlyosítanák a büntetését

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Kecskeméti Törvényszék korábban 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a szabadságvesztés büntetés súlyosítását indítványozta annak a Bács-Kiskun megyei férfinak az ügyében, aki több éven át erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére kényszerítette a kiskorú lányát. A Kecskeméti Törvényszék ítéletében a férfit szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a vérszerinti gyermekét 10 és 16 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan és erőszakkal, illetve fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére, egy esetben annak végzésére kényszerítette. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. Fellebbezett továbbá a vádlott bűncselekmény hiánya okán történő felmentés valamint a terhelt védője felmentés és enyhítés érdekében. Az ügyészség fellebbezését a másodfokú ügyészség fenntartotta. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú nemi erkölcs elleni bűncselekményeket saját kiskorú lánya sérelmére elkövető vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Frontálisan karambolozott két autó az Árpád hídnál, lezárták a budai alsó rakpartot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az összeütközött gépkocsiknak egy harmadik jármű is nekiütközött.
Frontálisan összeütközött két gépkocsi péntek délelőtt Budapest III. kerületében, a Slachta Margit rakparton, a Goldberger Leó utca magasságában. A balesettel érintett autóknak ezt követően egy harmadik gépkocsi is nekiütközött – írja a police.hu.  A balesetben az egyik autó vezetője megsérült. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a Slachta Margit rakpartot a Szentlélek tér és a Szépvölgyi út közötti szakaszon.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tűzijátékkal lőtt meg egy nőt szilveszterkor

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 09:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 19 éves nő nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.
A Győri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a 19 éves férfit, aki szilveszterkor tűzijátékkal lőtt meg egy nőt. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirati tényállás szerint a férfi szilveszterkor baráti társasággal szórakozott, majd éjfél után kimentek az utcára, ahol tűzijátékokat lőttek fel. Ekkor az utcán voltak más ünneplők, köztük a férfi egy távolabbi lányismerőse is. Az elkövető a lány felé irányította a római gyertya típusú tűzijátékot, majd „a boszorkányokat el kell égetni” felkiáltással először három méterről lábon, majd két méterről hason lőtte a 19 éves nőt. A tűzijátéktól a lány nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett, ruházata több helyen kiégett. A vádlott terhére rótt súlyos testi sértés bűntette büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.