Előfizetés

Frontálisan karambolozott két autó az Árpád hídnál, lezárták a budai alsó rakpartot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az összeütközött gépkocsiknak egy harmadik jármű is nekiütközött.
Frontálisan összeütközött két gépkocsi péntek délelőtt Budapest III. kerületében, a Slachta Margit rakparton, a Goldberger Leó utca magasságában. A balesettel érintett autóknak ezt követően egy harmadik gépkocsi is nekiütközött – írja a police.hu.  A balesetben az egyik autó vezetője megsérült. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a Slachta Margit rakpartot a Szentlélek tér és a Szépvölgyi út közötti szakaszon.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tűzijátékkal lőtt meg egy nőt szilveszterkor

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 09:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 19 éves nő nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.
A Győri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a 19 éves férfit, aki szilveszterkor tűzijátékkal lőtt meg egy nőt. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirati tényállás szerint a férfi szilveszterkor baráti társasággal szórakozott, majd éjfél után kimentek az utcára, ahol tűzijátékokat lőttek fel. Ekkor az utcán voltak más ünneplők, köztük a férfi egy távolabbi lányismerőse is. Az elkövető a lány felé irányította a római gyertya típusú tűzijátékot, majd „a boszorkányokat el kell égetni” felkiáltással először három méterről lábon, majd két méterről hason lőtte a 19 éves nőt. A tűzijátéktól a lány nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett, ruházata több helyen kiégett. A vádlott terhére rótt súlyos testi sértés bűntette büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Kokaint és heroint próbált egy férfi a gyomrában Magyarországra csempészni (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 08:34

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
A pénzügyőrök gyanút fogtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és CT-vizsgálatot végeztettek.
Csaknem egy kilogrammnyi kábítószert próbált becsempészni Magyarországra egy utas a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a nigériai férfi több mint 810 gramm kokaint és 66 gramm heroint próbált a saját testében átcsempészni Magyarországon, de a pénzügyőrök gyanút fogtak a férfi viselkedése miatt, ezért CT-vizsgálatot végeztettek. Az utas Madridból érkezett a zöld folyosón keresztül. A pénzügyőrök igazoltatták, majd átvizsgálták a csomagját és a ruháját. Bár ekkor még kábítószergyanús anyagot nem találtak, a Semmelweis Egyetemen végzett CT-vizsgálaton a röntgen kimutatta, hogy nagyjából félszáz idegen test található az utas gyomrában. A kapszulák tartalmán kábítószertesztet végeztek, ami kimutatta a kokaint és a heroint. Az utas ellen a pénzügyőrök feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinál kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.