Előfizetés

Vérfürdő Érden: ásókkal, késekkel esett egymásnak a két rivális csapat

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2020.07.31. 12:37
Bűnügyi helyszínelők dolgoznak az érdi benzinkúton, ahol a csütörtök esti vérontás történt
Fotó: police.hu
A verekedésnek 14-nél több résztvevője is lehetett, a brutális összecsapás után egy ötvenéves férfi életét vesztette.
Halálos áldozattal is járó összecsapás történt két rivális csapat között csütörtök este Érden: a vérontásról a Népszava is beszámolt, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság azonban most újabb részleteket közölt a bűncselekményről. Mint írják, a két társaság este nyolc óra körül, az Iparos úti benzinkút előtt találkozott: eddig ismeretlen okból vitatkozni kezdtek, ami gyorsan tettlegességig fajult – a jelek szerint a résztvevők erre a lehetőségre is felkészültek, mert 
vascsöveket, ásókat, késeket, gázpisztolyokat kaptak elő, és pillanatokon belül tucatnyi felfegyverzett ember esett egymásnak.

A verekedés közben több lövés is eldördült, gyilkos sérülést azonban mégis a szúró-vágó eszközök okoztak: a pár perces összecsapás során egy ötvenéves férfi életét vesztette, és további tizenkét ember került különböző fokú sebesülésekkel kórházba. A Pest megyei nyomozók 12 óra alatt azonosították és elfogták a véres verekedés több résztvevőjét is: egy 36 éves férfit emberöléssel, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják. Kórházi kezelésük után a rendőrség mindannyiukat őrizetbe veszi, és kezdeményezi a bíróságnál letartóztatásuk elrendelését is. A police.hu-n megjelent közlemény megfogalmazásából kiderül, hogy
a verekedésnek 14-nél több résztvevője is lehetett.

A megyei főkapitányságtól megkérdeztük, hogy hány embert köröznek az ügyben, és milyen előzményei lehettek a vérontásnak – ám a nyomozás érdekeire hivatkozva nem akartak további részleteket közölni.

A helyiek nem mernek nyilatkozni

A vérontás az Iparos úti benzinkút mellett történt – a Népszava telefonon érdeklődött volna történtekről, ám a kút dolgozói nem beszélhettek, mint mondták, felsőbb utasítás volt náluk a nyilatkozatstop.
Hasonlóan szűkszavúak voltak a környéken üzemelő boltok vezetői is – volt, aki dolgozóinak biztonsága érdekében utasította vissza kérdéseinket.

Érdi és enyingi romák csaphattak össze

A történtek után Facebook-bejegyzést tett közzé Balogh Csaba, az érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Ebben közeli ismerősként gyászolja, az érdi cigányság nevében búcsúztatja az áldozatot, és egy enyingi kört hibáztat a tragédiáért. Bejegyzését később viszont eltávolította.
A Népszava úgy tudja, idén a minden évben megtartott, ezúttal vasárnapra tervezett érdi roma holokauszt emléknap is elmarad – a szervezők így emlékeznek meg a tragédiára.

Éveken át szexuálisan zaklatta lányát egy Bács-Kiskun megyei férfi, súlyosítanák a büntetését

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Kecskeméti Törvényszék korábban 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a szabadságvesztés büntetés súlyosítását indítványozta annak a Bács-Kiskun megyei férfinak az ügyében, aki több éven át erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére kényszerítette a kiskorú lányát. A Kecskeméti Törvényszék ítéletében a férfit szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a vérszerinti gyermekét 10 és 16 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan és erőszakkal, illetve fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére, egy esetben annak végzésére kényszerítette. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. Fellebbezett továbbá a vádlott bűncselekmény hiánya okán történő felmentés valamint a terhelt védője felmentés és enyhítés érdekében. Az ügyészség fellebbezését a másodfokú ügyészség fenntartotta. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú nemi erkölcs elleni bűncselekményeket saját kiskorú lánya sérelmére elkövető vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Frontálisan karambolozott két autó az Árpád hídnál, lezárták a budai alsó rakpartot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az összeütközött gépkocsiknak egy harmadik jármű is nekiütközött.
Frontálisan összeütközött két gépkocsi péntek délelőtt Budapest III. kerületében, a Slachta Margit rakparton, a Goldberger Leó utca magasságában. A balesettel érintett autóknak ezt követően egy harmadik gépkocsi is nekiütközött – írja a police.hu.  A balesetben az egyik autó vezetője megsérült. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a Slachta Margit rakpartot a Szentlélek tér és a Szépvölgyi út közötti szakaszon.