Előfizetés

Elhunyt Pomucz Tamás Európa-bajnok vitorlázó

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.31. 16:53

Fotó: Shutterstock
A sportember gyors lefolyású súlyos betegségben halt meg pénteken.
Hatvanhárom éves korában elhunyt Pomucz Tamás Európa-bajnok, olimpikon vitorlázó. A magyar sportági szövetség a honlapján a hazai vitorlázás egyik legnagyobb egyéniségeként méltatta a sportembert, aki gyors lefolyású súlyos betegségben halt meg pénteken. Pomucz Tamás Argay Bélával a magyar vitorlássport első Európa-bajnoki aranyérmét szerezte 1989-ben, amikor Balatonfüreden győzött Repülőhollandiban. Ebben a hajóosztályban 1992-ben indult a barcelonai olimpián, később edzőként tevékenykedett és szövetségi kapitány is volt.

Meghalt Borsos Olivér

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 09:04

Fotó: Shutterstock
A teniszező 29 évesen hunyt el.
Egy pár nappal ezelőtti baleset következtében csütörtökön elhunyt Borsos Olivér – közölte a Magyar Tenisz Szövetség a honlapján. „Egy kiváló teniszező és szakember távozott közülünk 29 évesen. Olivér mindig korosztálya élvonalába tartozott, a korosztályos válogatott keretének is tagja volt, majd ezen tudását is kamatoztatva dolgozott edzőként és pszichológusként a legjobb hazai játékosok mellett” – írták a közleményben.
A 24.hu úgy tudja, a 29 éves férfi Rogán-Gaál Cecília és Szendrei Dániel – a pillanatnyilag legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Balázs Attila edzője – esküvőjén vett rész Tihanyban, és a lagzi után súlyos balesetet szenvedett.

Pozitív lett Sergio Pérez vírustesztje

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.31. 07:24
Sergio Pérez
Fotó: LLUIS GENE / AFP
A mexikói versenyző karanténba került, nem indulhat a hétvégi Brit Nagydíjon.
Sergio Péreznek, a Forma 1-es Racing Point csapat pilótájának pozitív lett a koronavírustesztje, így nem szerepelhet a hétvégi Brit Nagydíjon. A mexikói versenyzőről csütörtök délután azt közölték, hogy tesztjének eredménye bizonytalan eredményt hozott, ezért nem vett részt a silverstone-i viadal hivatalos sajtótájékoztatóján, és újra tesztelték. A Nemzetközi Automobil Szövetség aztán este bejelentette, hogy az újabb teszt szerint Pérez elkapta a vírust, így az előírásoknak megfelelően karanténba került, és nem indulhat ezen a héten a viadalon. A Racing Point – melynek központja éppen Silverstone-ban van – korábban azt közölte, hogy pilótája a legutóbbi futam óta nem volt pályán és hazájába sem látogatott. A versenyen helyettese a belga Stoffel Vandoorne vagy a szintén mexikói Esteban Gutierrez lehet. Mindkét pilótának van F1-es tapasztalata. Sergio Pérez július 19-én, a Magyar Nagydíjon a hetedik helyen végzett, az idei vb-sorozatból eddig megrendezett három futamon – a thaiföldi Alexander Albonhoz (Red Bull) hasonlóan – 22 pontot szerzett, ezzel a hatodik helyen áll a pontversenyben. Vasárnap Silverstone-ban a vb negyedik futamát rendezik meg, ahol jövő hét végén az ötödik versenyre is sor kerül.