Előfizetés

„Lesz másik!” – Üzenik a távozó indexesek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.03. 09:24

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Bejegyzésük alapján hamarosan további információk derülnek ki arról, mire készülnek.
„Lesz másik!” – ezt az üzenetet tették közzé vasárnap éjszaka a „Távozó indexesek” Facebook-oldalon. Részleteket nem közöltek, de a bejegyzés alapján hamarosan további információk derülnek ki arról, mire készülnek. A „Távozó indexesek” Facebook-oldalt azok az újságírók hozták létre, akik felmondtak a portálnál, miután menesztették Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Kilenc újabb embernél mutatták ki a koronavírust

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.03. 08:37

Fotó: Varga György / MTI
4544-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4544-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3413-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő – közölték hétfőn a kormányzati tájékoztató oldalon. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, és a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 346 962 mintavétel történt eddig. „A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7657 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény” – írták. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (2065) és Pest megyében (691) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (312) és Zala (265) megye. A legkevesebb fertőzött Békés (17), Tolna (18), Jász-Nagykun-Szolnok (24) és Vas (27) megyében van Magyarországon. 

Csütörtöktől véget ér a felújítás a nagykörúti villamosok közös vonalán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.03. 08:10

Fotó: Népszava
A 6-os önálló szakaszán viszont a nyár végéig folytatódik a munka.
Újra a teljes vonalon közlekednek a nagykörúti villamosok Újbuda-központ és a Széll Kálmán tér között augusztus 6-án, csütörtökön hajnali 4 órától – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Hozzátették, hogy az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út csomópontjában további kiegészítő pályafelújítási munkákat végeznek, ezért a 6-os villamos helyett augusztus 28-ig továbbra is villamospótló busz közlekedik a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között.