Előfizetés

Elloptak és csúnyán összetörtek egy buszt Fejérben - fotók

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.04. 12:05

Fotó: police.hu
A járművet kedd hajnalban találták meg Kulcs és Rácalmás között, az árokban.
Elloptak egy autóbuszt, amelyet később teljesen összetörve találtak – erősítette meg a Volánbusz Zrt. az MTI keddi értesüléseit. Az MTI úgy tudja, hogy a buszt kedd hajnalban találták meg a Fejér megyei Kulcs és Rácalmás között, az árokban. A Volánbusz Zrt. azt közölte, megdöbbenéssel észlelték, hogy a cég által üzemeltetett autóbuszt eltulajdonították, és a járműben helyrehozhatatlan kár keletkezett. „Társaságunk az ügyben feljelentést tett. A rendőrségi eljárás folyamatban van” – írták.
A police.hu kedd délutáni közlése szerint hajnali 5 óra 14 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Rácalmás és Kulcs településeket összekötő mellékúton, a menetirány szerinti bal oldali árokban, oldalára borulva láttak egy autóbuszt. A járműben és annak közelében nem tartózkodott senki. Kiderült, hogy a járművet korábban a Kulcs – Dunaújváros járaton közlekedő sofőr Kulcson leparkolta, annak indítókulcsát a járműben hagyta, a busz ajtajait pedig kívülről bezárta. Az elkövető a busszal elindulva elsőként Kulcson egy villanyoszlopnak hajtott, majd a települést elhagyva az árokba borult. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói kora délután elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi lakost, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

A segítségére érkező mentősökre támadt egy ittas férfi Zuglóban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.04. 10:47
Illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Kihallgatása során azt mondta, hogy nem emlékszik semmire.
A rendőrség közleménye szerint vasárnap éjszaka érkezett bejelentés a központi segélyhívó számra arról, hogy Budapest XIV. kerületében, a Thököly úton egy férfi mozdulatlanul fekszik a földön. A kiérkező mentősök a férfit vizsgálni kezdték, amikor hirtelen rájuk támadt, ütötte-rúgta őket, illetve az esetkocsi tolóajtajába is belerúgott. A mentősök 22 óra 35 perckor értesítették a rendőröket az őrjöngő férfiról, akit a zuglói járőrök a helyszínen elfogtak. A nyomozók a 34 éves férfit egyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és kétrendbeli könnyű testi sértés vétség elkövetésével gyanúsították meg. A férfi kihallgatása során azt mondta: annyira ittas volt, hogy nem emlékszik semmire. 

Ötven centis pengével próbáltak megtorolni egy Facebook-bejegyzést Kiskunmajsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.04. 10:27
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
A büntetett előéletű férfinak nagyon nem tetszett, amit a közösségi oldalon írtak róla: karddal akarta megbosszulni a sérelmet.
Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés kísérlete miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a vád szerint egy közösségi oldalon tett bejegyzés miatt karddal akart berontani egy család házába. Az ügyészség közleményében felidézi, hogy kiskunhalasi férfi és a sértett nő között tavaly decemberben egy levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vita később sem ült el, a vádlott 2020. március 23-án reggel pedig annyira sértőnek találta a nő hozzászólását, hogy személyesen, autóval ment el annak kiskunmajsai házához bosszút állni.
A kocsiból kiszállva, kezében egy legalább 50 cm pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott és befelé kiabált a lakóknak.

A sértett, látva haragosa tombolását, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák, hogy a támadó bejusson az ingatlanba. A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel ostromolta a nagykaput, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával elhajtott.
Az ügyészség az ügyben mellőzné a tárgyalást is, és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.