Előfizetés

Egyeken bujkált a körözött holland férfi, lecsapott rá a TEK (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.05. 09:33

Fotó: police.hu / Youtube
A nyomozók őrizetbe vették, további sorsáról a Fővárosi Törvényszék dönt.
A balmazújvárosi rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy Egyeken bujkál egy holland állampolgár, akivel szemben európai elfogatóparancs van érvényben. A körözés szerint a férfi erőszakosan lépett fel a holland hatóságokkal szemben, és gyanú merült fel arra vonatkozólag is, hogy fegyvereket tart magánál. A helyi rendőrök kedden a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen fogták el a 44 éves férfit, majd a nyomozók őrizetbe vették, további sorsáról pedig a Fővárosi Törvényszék dönt.

Három év börtönt kapott a férfi, aki le akarta lőni a feleségét Tatán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.05. 09:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki le akarta lőni a feleségét. A Tatabányai Törvényszék az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott. Az ügyészség közleményében felidézi: a férfi 2019. június 29-én délután, 13 óra körül tatai otthonukban előzetes szóváltást követően magához vette a lőfegyverét azért, hogy a feleségét lelője. A törvényszék az ügyészség indítványával egyezően, 2020. július 31-én előkészítő ülésen három év börtönbüntetést szabott ki a bűnösségét beismerő vádlottal szemben, valamint öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet a vádlott, védője és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Átejtette az unokázós csalókat a csepeli nyugdíjas (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.05. 08:26

Fotó: police.hu / Youtube
A 71 éves asszony amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit, aki értesítette a rendőröket.
Újabb álrokon próbált nyerészkedni egy idős nyugdíjason, most azonban az áldozat ejtette át a szélhámost – írja a police.hu.  A rendőrség közleménye szerint múlt szombaton civil ruhás nyomozók lepték el Csepel-Királyerdő utcáit, ahol egy családi ház idős lakóját tartotta szóval telefonon egy csaló, aki a nő fiának kiadva magát próbálta megszerezni a 71 éves asszony megtakarított pénzét. A rendőröket a nő fia értesítette, aki elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitól, aki síró hangon szólalt meg és fiának kiadva magát közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége. Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit. A mit sem sejtő csaló ezután megpróbálta rávenni a nőt, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, majd azt lakása előtt adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz.
Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását. A rendőröknek nem sokat kell várni, 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik.